Lányos anyukák! Mikor lyukasztottátok ki a pici fülét? Miért akkor? Érdemes már babakorban, vagy várjam még, amíg ő kéri?
Két hónapos a kislányom. Nézegettem gyönyörű, icipici fülbevalókat már, mert a doktornő azt mondta, minél előbb, mert gyorsabban gyógyul és nem is fog rá emlékezni. Nekem 6 évesen lett kilyukasztva a fülem, arra emlékszem hogy iszonyatosan rosszul gyógyult, váladekozott, begyulladt, nagyon fájt hetekig, pedig arany volt a fülbevaló és anyukám minden nap tisztította, fertőtlenítette. Most is hajlamos a begyulladásra, pedig csak fehérarany fülbevalókat hordok. Unokahúgomnak már a kórházban kilyukasztották és pár nap múlva nem is volt piros.
Tényleg a korral jár? Érdemes minél hamarabb? Ha később nem szeretne fülbevalót hordani, nyom nélkül begyógyul a luk?
Bocsi a rengeteg kérdésért :) Köszönöm a válaszokat!
Mi 8 hetesen lyukasztattatuk ki a fülét, akkor azt mondta a kozmetikus, hogy jobb minél hamarabb, de 6 hetes kor előtt ő pl. nem csinálja meg. Neki nem gyulladt be, 2 hónapig volt benne a belövő fülbevaló, utána cseréltük ki.
Ha nem szeretne hordani, akkor, igen, beforr neki. Nekem is vannak "pótlyukak" amiket még fiatalon lövettem, de mára már csak a "főlyukat" használom, az utólagosak beforrtak. Látszik a helye, de fülbevalót nem tudok beletenni.
Nekem lyukasztották babaként és felnőttként már saját magamnak is + fülbevalókat tetettem be.Semmi gond nem volt felnőttként a gyógyulással, nem volt váladékozás viszont nálam csak az ezüst jöhet szóba.Se aranyat, se bizsut nem bírok hordani.Amúgy felnőttként én nem éreztem tragikus nagy fájdalmat úgyhogy a lányunknak is akkor lesz fülbevalója, ha már kéri és szeretne.
Ja és nekem az egyik fülembe 8 fülbevaló bele lett téve a másikba csak 6.A fülcimpám felső részére tetettek helye nem látszik, de ami lejjebb volt az igen.De már csak szolidan 1 pár fülbevalót hordok:D
4 évesem van, még nem kérte, és én örülök neki. Ráér még, nagyon szeleburdi. Esik, botlik, beleakad mindenbe. Ékszer nélkül is képes nyafogni egy pólólevételtől.
Egyébként nem gyógyul nyomtalanul, főleg ha keloidra hajlamos, amit előre nem tudhatsz. Édesanyám akkor lövette magának, amikor én kértem 5 évesen. Nem sokkal később elhagyta az egyiket, azóta nem hord és hegesen forrt össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!