Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az anyukákról, akik már babakorban eldöntik, hogy mit fog csinálni (sport, zene, művészet) a gyerek?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm kislánya 2 hónapos korában kijelentette, hogy az ő lánya úszni és lovagolni fog. Én visszakérdeztem, és mi van ha majd hegedülni szeretne? Erre a válasz: olyan nincs! Lovagolni fog!
2013. jan. 8. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Errol az jutott eszembe, amikor egyik ismerosom bejelentette h csak fia szulethet es akkor majd viszi tovabb az o (apuka) nevet. es mondom mi lesz a neve ha lany lesz? Olyan nem lehet, de ha veletlen az lenne akkor is az en nevemet fogja kapni (apuka)...mondom de lany..erre mondja h fogjam fel h neki csak fia szulethet, neki nem kell lany... hozzateszem 2x egymas utan kislanyuk szuletett, de nem is szereti oket es fuzi az asszonyt a 3.-ert... na bocsi a kiteroert. Szoval nekem errol nincs velemenyem, mki ugy neveli a gyereket ahogy akarja es amig nem karositja a gyerek egeszseget, nem szolok meg senkit. mondjuk az egeszsegkarositasra azt ertem ha 8 eves gyereknek cigit adna anyuka v vmi durvabb dolog (azert rem. h ilyen nem letezik),mert karositja pl a szulo a gyerek gerincet is ha ultetik pici korban, de ezek mind nem az en dolgom. Ha a gyerek majd nem akar lovagolni akkr nem fog. foleg egy gyerekre nem lehet raeroszakolni az akaratunkat.
2013. jan. 8. 21:02
 2/14 anonim ***** válasza:
35%

Nagyon beteg az ilyen szülő. Valószínűleg őt is így kezelték. Sajnos van ilyen az én környezetemben is.

Ha a gyerek nem azt csinálja, amit ő szeretne, akkor lúzerként kezeli.

2013. jan. 8. 21:02
 3/14 A kérdező kommentje:
Kifejezetten arra gondolok, hogy babakorban! Nem óvodás/iskolás korban, mikor látja, hogy van tehetsége mondjuk a rajzhoz, akkor művészeti suliba adja, vagy beíratja rajzszakkörre. Babakorban!
2013. jan. 8. 21:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Ahoz hogy szulo legyen valaki nem kell feltetlenul intelligencia. (direkt nem irtam dipolmat!)

Engem nem is erdekelnek az ilyen emberek. Mar azon is tul vagyok, hogy ha valakinek sok penze van megis ocska cipot vesz a kisgyereke labara - maganak megveszi a dragabbat persze - es a gyermeknek 6 evesen gagog a talpa es a testvereinek is....engem mar nem erdekel az ilyesmi. Nem tudsz mit tenni. Egy a fontos es ami nagyon lenyeges szamomra, hogy az en gyermekem boldog legyen. Nem vagyok gazdag de megadom neki azt amire kepes vagyok. Tamogatom es szeretem ot. Nem kenyszeritem szamara kenyelmetlen, kellemetlen helyzetbe. Nem kezelem gyermekkent de ugy jatszom vele mint egy gyermek.

Errol jut eszembe: apam focista volt a fiam meg aranykezu es ballabas..!!!hahaha

2013. jan. 8. 21:16
 5/14 anonim ***** válasza:
A gyereknek sok foglalkozast be kell mutatni. Teljesen normalis, hogy nem akkor meg el uszni, tancolni, karatezni a gyerek, amikor o keri, hanem amikor anyuka apuka kitalaja. A gyerek majd tancol, sakkozik es megunja, megutalja vagy megszereti. A szulonek kicsit eroltetni kell, de persze nyitottnak is kell lennie a gyerek reakcioira.
2013. jan. 8. 22:27
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nincsen abban semmi rossz, ha egy szülő valamelyik szabadidős elfoglaltságot preferál. Egy gyerek ha nem akarja és nincs tehetsége és sikerélménye akkor úgy sem fogja majd azt folytatni. Egy szülő egyébként is mielőtt el nem érkezik abba a korszakba amiről beszél sokszor olyan dolgokat jelent ki amiket később belátja értelmetlenek, vagy egyszerűen lehetetlen magát hozzá tartania. Én kijelentettem, hogy a gyerekem szigorúan külön szobában fog aludni a kiságyában a bibiőrös-kamerás-légzésfigyelővel... Hát úgy sírt minden este és én annyira olyan voltam akibe már a lélek is csak a dolgát végezni jár... hogy egyik este nem bírtam és az ágyunkban aludt. Azóta végig alussza az éjszakát és már 2 éves és tudom ,,elrontottam". Viszont imádom ahogyan hozzám bújik és valahol nem bánom, hogy ebben az élményben is részem lehet. Na de ne kanyarodjunk el. Én biztos vagyok benne, hogy szeretném balettben, énektanárnál és valami sportban esetleg kipróbálni a készségeit. Tudod nem foghatok egy listát amin rajta van vagy 200 tétel, hogy mikre hurcoljam el tetszik-e vagy sem. Az egyik ismerősömet gyerekként úszásra iratták be. Volt egy 2 év mikor rühellte és neki minden reggel iskola előtt és után úszás volt. Volt, hogy sírva ment el, de kénytelen volt. (Na nekem nem lenne szívem ennyire eröltetni) Versenyző lett, érettségink után ő kapott is egy csapatot és a mai napig úszás edző:) Nem kevés pénzt fektettek a szülei a taníttatására és igen, ráeröltették. De ma már örül annak, hogy így alakult. Főleg azért, mert a 30 fős osztályból (o.társak voltunk)7 éve végeztünk és 2 éve az o.találkozón 8-an voltunk aki el tudtak helyezkedni...Szóval neki kifejezetten a jövőjét alapozták meg vele, de tényleg tehetségesnek találta az ő egykori edzője is. Mivel nem tanult jól (szerintem az edzések miatt azért fáradt is volt tanulni igazán, de egyébként is nehezen tanult) nem sok sikere lett volna az úszáson kívül. Szerintem tényleg 2 lehetőség van: 1, ha valóban kiderül, hogy tehettséges és ha eröltetik akkor szép eredményeket érhet el 2, ha a gyerek utálja, ellenséges lesz és előbb utóbb az anyuka úgy is beletörődik... De az is lehet majd addig nyávog a kislánya amíg ki nem hisztizi a hegedűórákat. De hát ilyen az anyaság. valójában mi nem akarunk változni, de a gyermekünk formál minket.
2013. jan. 8. 23:01
 7/14 anonim ***** válasza:
Én is szeretném ha a fiam úszna és vizilabdázna és valamit zenélne, leginkább zongorázna, de ha ő mást szeretne akkor azt fogja csinálni, de valamit sportolnia mindenképpen kell.
2013. jan. 9. 00:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Arra nem gondoltál, hogy esetleg viccelt? :)

Nekem egy éves a fiam és születése óta mondom, hogy ő bizony kajakos lesz. (az ő születéséig versenyszerűen kajakoztam) Majd viccesen rákontrázok, hogy na jó, a kenut is választhatja, de mást nem. :) Nyilván nem fogom ráerőltetni, ha közli, hogy ő ugyan nem akar kajakozni, hanem gerelyt akar hajítani. Viszont megmutatom majd neki a kajakozás szépségét is és majd ő eldönti, mit szeretne.

2013. jan. 9. 01:48
 9/14 anonim ***** válasza:

A legtöbb szülő ilyen, ha nem is ennyire kisarkítva fogalmazza meg, de igenis elvárásokat támaszt a gyerekével szemben már babakorában, vagy még azelőtt.

Itt is írta valaki, hogy ő nem erőltet semmit, de azért sportolnia KELL! Miért kell? Mi van, ha semmilyen sport nem érdekli, csak az intellektuális dolgok? Vagy ha neadjisten mozgássérült lesz? Akkor kitagadod?

Nekem az egyetlen elvárásom a gyerekemmel szemben az, hogy boldog legyen. Nem érdekel, ha mondjuk gyári munkás lesz, vagy különc művész, esetleg meleg, a legfontosabb, hogy jól érezze magát a bőrében, és ne kényszerrel élje le az életét.

2013. jan. 9. 01:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Azért kell, mert az az egészéges élet része, hogy valamit sportol. ATtól még lehet intellektuális ember, hogy mozog.

És igen is valamit mindenképpen sportolni fog. Sport oviba is fog menni, már le van beszélve neki a hely.

2013. jan. 9. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!