Mi a véleményetek azokról az anyukákról, akik már babakorban eldöntik, hogy mit fog csinálni (sport, zene, művészet) a gyerek?
Nem kell bizonygatnod, hogy sportolni fog. Persze hogy fog, ha rákényszeríted.
(én soha nem sportoltam semmit, soha nem érdekelt, sem nézni, sem csinálni nem szerettem, mégis egészséges vagyok)
én nem erőltetnék semmit, persze, nekem is vannak "terveim" pl ha fiam lesz, akkor szeretném, ha sportolna valamit, pl karate, vagy kosárlabda, vagy akármi! De nem erőltetném rá az akaratom, lehet, hogy elvinném egy-két órára, csak, hogy megnézze milyen (nem kell résztvennie benne, csak megnézni, hogy mit, hogyan csinálnak)
Ha érdekli, akkor perzse beiratom.
Ha lányom lesz, jó lenne, ha tánclna, én ugyanis imádok táncolni. Szivesen tanultam volna versenytáncot, de már túl idős voltam akkor :)
Persze, nem erőltetnék rá semmit sem, de nem árt, ha a szülőknek vannak ötleteik. Maguktól nem fogja tudni, hogy ő most kosarazni szeretne, ahhoz el kell vinni egy órára, hogy megnézze, egyáltalán tetszik-e neki.
Szerintem nincs ebben semmi rossz, ha a szülő valami irányt ki akar jelölni a gyermekének, inkább az a rossz, ha ehhez tűzzel-vassal ragaszkodik, ha a gyerek nem szereti vagy nem megy neki.
Én is szeretném, ha a gyerekem angolt tanulna- 2,5éves korától jár is angolra, amit nagyon nagyon szeret a mai napig is, egy tünemény tanárnénijük van, 7-en vannak - Most lesz 5éves nemsokára a fiam egyébknét. Sőt szeretném ha sportolna is, és mivel nagyon vékonyka a testalkata, kicsit deformált a mellkasa,(nem kórosan, csak egy nem teljsen egyforma a mellizma, ha szemből ránézek) ezért az úszást ajánlották. Ősztől szeretném járatni úszásra is. Remélem szeretni fogja, ha nem akkor nem fogom erőltetni.
Egyébként mindig félős gyerek volt, de a nyáron anyukám rábeszélt, hogy egy ismerőséhez vigyük ki egy egy hetes lovastáborba. Nagyon féltem tőle, magamtól sosem jutott volna eszembe, hogy őt LÓ közelébe vigyem. (nem a lovakkal van bajom, félre ne értsétek), Hát gondoltam elvisszük, egész nap a telefonhívást vártam, hogy mikor kell érte menni. Erre olyan szinten bejött neki a lovaglás- úgy imádta, mondták is, hogy a 16fős csoportba ő a legügyesebb, pedig akkor ő volt a legkisebb is, türelmesen, okosan ügyesen viselkedett- és mégegy hétig járattam is. Imádott ottlenni- idén nyárra már le van foglalva neki a hely.
Egyszer hallottam egy jó mondást.... egy gyermek lehet hogy istenadta zongoraművész, de ha sosem találkozik zongorával, akkor ez sosem derül ki....
Hát nálunk bejött ezzel a lóval- fiam is nagyon megszerette a lovaglást, pedig én sosem vittem volna el magamtól. :)
Szerintem meg kell ismertetni sokmindent a gyerkekkel, és eldöntik ők, mit szeretnének csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!