Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az anyukákról, akik már babakorban eldöntik, hogy mit fog csinálni (sport, zene, művészet) a gyerek?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm kislánya 2 hónapos korában kijelentette, hogy az ő lánya úszni és lovagolni fog. Én visszakérdeztem, és mi van ha majd hegedülni szeretne? Erre a válasz: olyan nincs! Lovagolni fog!
2013. jan. 8. 20:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem kell bizonygatnod, hogy sportolni fog. Persze hogy fog, ha rákényszeríted.

(én soha nem sportoltam semmit, soha nem érdekelt, sem nézni, sem csinálni nem szerettem, mégis egészséges vagyok)

2013. jan. 9. 02:38
 12/14 anonim ***** válasza:

én nem erőltetnék semmit, persze, nekem is vannak "terveim" pl ha fiam lesz, akkor szeretném, ha sportolna valamit, pl karate, vagy kosárlabda, vagy akármi! De nem erőltetném rá az akaratom, lehet, hogy elvinném egy-két órára, csak, hogy megnézze milyen (nem kell résztvennie benne, csak megnézni, hogy mit, hogyan csinálnak)

Ha érdekli, akkor perzse beiratom.

Ha lányom lesz, jó lenne, ha tánclna, én ugyanis imádok táncolni. Szivesen tanultam volna versenytáncot, de már túl idős voltam akkor :)

Persze, nem erőltetnék rá semmit sem, de nem árt, ha a szülőknek vannak ötleteik. Maguktól nem fogja tudni, hogy ő most kosarazni szeretne, ahhoz el kell vinni egy órára, hogy megnézze, egyáltalán tetszik-e neki.

2013. jan. 9. 06:14
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ebben semmi rossz, ha a szülő valami irányt ki akar jelölni a gyermekének, inkább az a rossz, ha ehhez tűzzel-vassal ragaszkodik, ha a gyerek nem szereti vagy nem megy neki.

Én is szeretném, ha a gyerekem angolt tanulna- 2,5éves korától jár is angolra, amit nagyon nagyon szeret a mai napig is, egy tünemény tanárnénijük van, 7-en vannak - Most lesz 5éves nemsokára a fiam egyébknét. Sőt szeretném ha sportolna is, és mivel nagyon vékonyka a testalkata, kicsit deformált a mellkasa,(nem kórosan, csak egy nem teljsen egyforma a mellizma, ha szemből ránézek) ezért az úszást ajánlották. Ősztől szeretném járatni úszásra is. Remélem szeretni fogja, ha nem akkor nem fogom erőltetni.

Egyébként mindig félős gyerek volt, de a nyáron anyukám rábeszélt, hogy egy ismerőséhez vigyük ki egy egy hetes lovastáborba. Nagyon féltem tőle, magamtól sosem jutott volna eszembe, hogy őt LÓ közelébe vigyem. (nem a lovakkal van bajom, félre ne értsétek), Hát gondoltam elvisszük, egész nap a telefonhívást vártam, hogy mikor kell érte menni. Erre olyan szinten bejött neki a lovaglás- úgy imádta, mondták is, hogy a 16fős csoportba ő a legügyesebb, pedig akkor ő volt a legkisebb is, türelmesen, okosan ügyesen viselkedett- és mégegy hétig járattam is. Imádott ottlenni- idén nyárra már le van foglalva neki a hely.

Egyszer hallottam egy jó mondást.... egy gyermek lehet hogy istenadta zongoraművész, de ha sosem találkozik zongorával, akkor ez sosem derül ki....

Hát nálunk bejött ezzel a lóval- fiam is nagyon megszerette a lovaglást, pedig én sosem vittem volna el magamtól. :)

Szerintem meg kell ismertetni sokmindent a gyerkekkel, és eldöntik ők, mit szeretnének csinálni. :)

2013. jan. 9. 08:39
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nagyon igaz az, hogy a lehetőségünkhez mérten minél több irányból ismertessük meg a szabadidős tevékenységeket a gyermekünk számára. Először minden szülő azzal kezdi amit ő szívesen végezne, aztán amire a környezetétől függően meg tud valósítani. A szülőnek viszont sosem szabad elfelejteni, hogy terelgetnie kell a gyerekeit amíg megteheti. PL oké, hogy egészséges vagy, mert sosem mozogtál (igazából ez 50 éves korod felett fog kiderülni, mert akkor kezd sokkal hamarabb eljárni feletted az idő...), de az egészséges életmódhoz hozzá tartozik a testmozgás. És ezt tényleg ne cáfolja meg senki! Én sem nagyon szeretel a sportokat és lustácska is vagyok, de igyekszek egészséges dolgokat enni és heti rendszerességgel ráveszem magamat a mozgásra is. A példát mi adjuk a kicsiknek és nem szabad azt látniuk, hogy otthon fetrengünk mint egy nagy puding. A mozgással rengeteg olyan kardiológiai betegséget előzünk meg ami lehetővé teszi, hogy több ideig foghassuk gyermekeink, leendő unokáink és dédunokáink kezét. Idős korra azok az emberek akik dohányoznak, egészségtelenül élnek hiába kérnek még perceket, órákat, napokat vagy heteket az élettől... Márpedig egy idős embernek az élet már nem csak azt jelenti, hogy kényelmesen éljen hanem azt hogy minél tovább láthassa a szeretteit. Ekkor a legtöbb ember ha tehetné rádöbben másképpen tette volna amit, hogy több időt kaphasson. Ilyenkor ha belegondolok ebbe mindig kiráz a hideg. Ugyan is sokan közhelyként használják ezt a mondást: ,,Az élet ajándék". Igen az, de nem a természettől, hanem a te édesanyádtól! Mindenki éljen éppen annyira egészségesen és éppen úgy ahogyan te szívesen néznéd végig a saját gyermekedet. Ha eltékozlod az idődet azzal saját édesanyádnak okozod a legnagyobb fájdalmat, mert annak a néhány hónapnak és annak a szenvedéssel teli néhány órának a gyümölcsének egy részét teszed jelentéktelenné amit érted megtett. Nekünk anyáknak pedig ezt igazán át kéne érezzük. Engem ez hajt amikor bekapcsolok egy torna kazit, vagy elmegyek egy kósza kört futni, vagy leszaladok egy közeli edzőterembe. Nem vagyok izmos, sem fitness mániás és igazi kényszer magamra nézve, hogy rávegyem magamat. De azt hiszem heti 2-3 alkalom testmozgás igen is szükséges az egészséges életmódhoz. Nyilvánvalóan a kislányom is fog valami szívéhez közel álló testmozgással járó hobbit választani. Amíg meg tehetem, hogy nevelem, és én mutatok neki példát, én próbálom terelgetni az útját addig biztosan szorgalmazni fogom, hogy te tékozolja el mind azt amit tőlem ajándékképp kapott. Ráadásul sokszor találkozok olyan emberekkel akik a régi idők nézeteit vallják és olyankor mindig megrökönyödök azon, hogy hogyan elehet egy olyan időszak szokásaira hivatkozni ahol fele ennyi volt az átlag életkor! Hol a betegségek pusztítottak a megelőzések hiánya miatt... Nézzünk szét! Manapság nagyon okosak vagyunk! Ismerjük a testünk működését amit régen nem. Ezzel a tudással olyan lehetőséget kaptunk, amivel élni kell. Ha tudod, hogy az egészséges életmód elérésével akár több 10 évvel is megnövelheted az életedet miért nem teszed? És miért nem neveled erre a saját gyermekedet? Egyébként igen. Legyen boldog a gyermekem! De egy példa: nyilván nem szeretne majd iskolába járni... vegyem ki hogy boldog legyen? Én igen is olyan szülő leszek, aki nem engedi, hogy a gyereke lógjon az iskolából, vagy ne csinálja meg a házifeladatait és ne hozza sorra haza az egyeseit. Nekem se hagyták, utáltam az egészet. De ennek köszönhetem, hogy tanult ember lett belőlem. felnőtt fejjel köszönöm meg azt amit akkor utáltam, ami miatt akkor igazán nem voltam boldog, de a javamat szolgálta. És ne legyen a gyerekemből egy csavargó vagy egy hajléktalan csak mert szabad szelleműként boldog és sosem fog tanulni... Én vele együtt fogok tanulni amíg csak engedi. A legtöbb ismerősöm sajnos csak érettségi előtt kezdte volna unszolni a gyermekét amikor rádöbbent a fontosságára. De egy gyermeket nem lehet kamaszkorban elkezdeni nevelni. Még most piciként ki kell alakulnia annak, hogy az anyja vagy a gyereknek és nem az egyik haverja. Kell, hogy hallgasson rád és meg kell találni az aranyközéputat. Nem szabad az értelmetlen dolgokat erőltetni, de a fontosakat sem elhanyagolni. Sok múlik a szülőn és a mi felelősségünk lesz, ha a gyerekünkből nem válik majd értékes ember... Legyen boldog a gyerek, de ne felejtsük el a mi szerepünket sem!
2013. jan. 14. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!