Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen amikor a baba forogni...

Milyen amikor a baba forogni szeretne?

Figyelt kérdés

4 honapos a kisbabam,makk egeszseges,de nem ugy tunik mintha forogni akarna. Kisse aggaszt mert mindenki koztuk az orvos es a vedonom is csak azt fujja hogy a babamnak mar reg forognia kellene. Sajnos se hasrol hatra se hatrol hasra nem fordult meg. Es nem latom a szandekat sem hogy akarna vagy epp tudna. Kuldte a doki emiatt vizsgalatra,minden rendben volt,tornat nem igenyel. Allitolag lemaradva sincs.

Szerintetek van okom aggodalomra vagy majd kialakul? A ti babatok mennyi idosen es hogyan kezdte a forgolodast? Teljesen ketsegbe vagyok esve,folyamatosan csak ezt hallom hogy mar reg forognia kellene es hogy valami nem oke. Ezen kivul normalisan eszik,jatszik,mosolyog,gogicsel. Minden rendben csak ez nem. Mi a velemenyetek? Lehet hogy csak ido kell? Babafuggo?

2019. júl. 9. 01:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
4,5 hónaposan fordult a hátáról az oldalára. 5,5 hónaposan hasról hátra, 6,5 hónaposan hátról hasra.
2019. júl. 9. 01:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Hason fekve hogy viselkedik?
2019. júl. 9. 03:41
 3/12 anonim ***** válasza:

A babák átlagosan 4 és 6 hónap között kezdenek el forogni, szóval teljesen időben vagytok. Nem értem anháziorvosod és a védőnőd.

[link]

2019. júl. 9. 03:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Kislányom 5,5 hónaposan kezdett minden irányba forogni. Most 9,5 hónapos és kezd lépegetni kapaszkodás nélkül.
2019. júl. 9. 05:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Fiam egyszer, valószínűleg véletlenül 2,5 honaposan fordult át. Intenzíven kb 3,5—4 honaposan kezdett bele a mesterségbe.
2019. júl. 9. 05:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Mi az hogy 4 hónaposra azt mondják hogy már rég forognia kéne? Persze sőt már le is diplomázhatott volna.

Ne izgulj semmiről sincs lemaradva.

2019. júl. 9. 06:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon megnyugtattatok azthittem velem van a baj..Teljesen elijesztettek mar hogy valami baja van a picinek. Hason fejve tartja a fejet szepen,probalkozik kuszni is,emeli a popsijat is es igy elolre. Remelem tenyleg rendben van akkor minden. Mostantol nem adok a dokim vagy a vedonom szavara,kivarom a fiam idejet,koszonom mindenkinek.
2019. júl. 9. 06:03
 8/12 anonim ***** válasza:

6 hós koráig elvárt, hogy csinalja.

A nagyobb 3 hósan éjjel fordult, de sirva ébredt, mert nem tudott vissza forfulni. 5 hós volt, mire mind2 irányba fordult.

A kicsi 3 hósan csak oldalra tudott fordulni 4 hósan 1x hátára fordult, aztán nem csinálta. Most 5,5 hós és mind2 irányba tud fordulni, kb 3-4 napja fordul csak hasról hátra, és többnyire ezt csinálja.

Nem küldtek sehova emiatt, sőt még csak nem is piszkált vele senki, hogy csinálnia kellene. Én itthon gyakoroltam vele, mert még a nagynál megtanított az orvos, hogyan kell rávezetni egy babát a forgásra.

2019. júl. 9. 06:24
 9/12 anonim ***** válasza:
4 hónapos a lányom. Gyűlöl hason lenni pedig szépen és sokáig meg tudja magát tartani. Egyszercsak fogta magát és a hátáról a hasára fordult. Fordítva nem megy neki. Álmában mostanában átfordul a hasára aztán pár órával később eszméletlen sírásba kezd, hogy így nem jó neki. Pár hétig csak a jobb oldalára fordulva aludt, most rájött, hogy a másik oldalon is kényelmes aludni 😅 csak idő kell nekik 🙂 motiválhatod játékkal, de youtube-on is találsz videót, hogy segíts neki a mozgásfejlődésben.
2019. júl. 9. 09:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Milyen rossz védőnőt fogtal ki. :( Amikor én 3nnyi idősen ezen parazotam az enyem azt mondta ez a normális es nem az h pl fel evsen all a baba (tudom hogy vannak sietős babák de nem őket kell alapul venni) plusz képzeld nekem most lesz 9honapos jóformán 1 hónappal ezelott csak forogni tudott most megy butorok mellett. Nyugi :) olyan butasag ezeken idegeskedni de mindegyik ilyenen ki látott mar pl 6 evest aki nem jar beszel magyaraz stb? (egeszseges gyerekrol beszelek)
2019. júl. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!