Hogyan fertőtlenítsem az új cumit és cumis üveget a születendő babámnak?
Elsőre mindenképpen főzzem ki vagy elég ha beleteszem az elektromos sterilizálóba?Bele tehetem egyáltalán a cumit vagy hideg sterilizálót használjak hozzá?Ha most ezt megcsinálom és egy lezárható zacsiba teszem akkor tárolhatom így a baba születéséig?
Első babát várjuk és fogalmam sincs hogy is kezdjek neki.
30 hetes kismama
Most még semmiképp ne kezdj hozzá. Sőt, ha szopizni fog, egyáltalán nem lesz szükséged cumisüvegekre jó darabig. Én a kifőzést javasolom, nem adnék pénz semmiféle sterilizáló kütyüért, a mikróstól ami a kórházban volt, olyan ronda lett pl. mindenünk, hogy alig tudtam helyrehozni. Inkább a mellszívó az, amit a kórházba menetel előtt érdemes sterilizálni a hozzá tartozó cumisüveggel, de azért hónapokig az sem tárolható anélkül, hogy ne szennyeződne. Bár hülyén hangzik, de bőven elég akkor nekikezdeni, amikor már jönnek a jóslófájások, valószínűleg lesz rá bőven időd első babánál. utána tedd egy tiszta fagyasztós zacsiba az egészet, és jól zárd le.
A kifőzéshez tudom javasolni, hogy tegyél a vízbe egy kiskanál citromsavat. Nem marad meg a vízkőcsepp a dolgaidon, és nem kell kifőzés után elöblíteni semmit, csak csepegtesd le, szárítsd meg egy előzőleg jól kimosott, kivasalt konyharuhán, és így megszárítva tárold.
Szerintem se fertőtlenítsd le még. A cumisüveg nem is biztos, hogy kelleni fog.
Én személy szerint fertőtlenítő oldatot vettem, és azzal fertőtlenítettem le a cumit használat előtt.
Első alkalomnál én is a kifőzésre gondoltam,utána pedig a sterilizálót fogom majd használni mivel már van,de mindenképpen tartok majd itthon fertőtlenítő folyadékot is hátha nem lesz időm a géppel szórakozni sőt az jó lesz bármihez (mellszívó,orrszívó meg a későbbiekben az új csörgőkhöz játékokhoz amiket a szájába vesz majd).Főleg ha csak mondjuk 1 cumiról van szó.Felesleges volna azért bekapcsolni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!