Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan fertőtlenítsem az új...

Hogyan fertőtlenítsem az új cumit és cumis üveget a születendő babámnak?

Figyelt kérdés

Elsőre mindenképpen főzzem ki vagy elég ha beleteszem az elektromos sterilizálóba?Bele tehetem egyáltalán a cumit vagy hideg sterilizálót használjak hozzá?Ha most ezt megcsinálom és egy lezárható zacsiba teszem akkor tárolhatom így a baba születéséig?

Első babát várjuk és fogalmam sincs hogy is kezdjek neki.

30 hetes kismama

2008. nov. 13. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Most még semmiképp ne kezdj hozzá. Sőt, ha szopizni fog, egyáltalán nem lesz szükséged cumisüvegekre jó darabig. Én a kifőzést javasolom, nem adnék pénz semmiféle sterilizáló kütyüért, a mikróstól ami a kórházban volt, olyan ronda lett pl. mindenünk, hogy alig tudtam helyrehozni. Inkább a mellszívó az, amit a kórházba menetel előtt érdemes sterilizálni a hozzá tartozó cumisüveggel, de azért hónapokig az sem tárolható anélkül, hogy ne szennyeződne. Bár hülyén hangzik, de bőven elég akkor nekikezdeni, amikor már jönnek a jóslófájások, valószínűleg lesz rá bőven időd első babánál. utána tedd egy tiszta fagyasztós zacsiba az egészet, és jól zárd le.

A kifőzéshez tudom javasolni, hogy tegyél a vízbe egy kiskanál citromsavat. Nem marad meg a vízkőcsepp a dolgaidon, és nem kell kifőzés után elöblíteni semmit, csak csepegtesd le, szárítsd meg egy előzőleg jól kimosott, kivasalt konyharuhán, és így megszárítva tárold.

2008. nov. 13. 13:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem se fertőtlenítsd le még. A cumisüveg nem is biztos, hogy kelleni fog.

Én személy szerint fertőtlenítő oldatot vettem, és azzal fertőtlenítettem le a cumit használat előtt.

2008. nov. 13. 13:26
 3/4 A kérdező kommentje:

Első alkalomnál én is a kifőzésre gondoltam,utána pedig a sterilizálót fogom majd használni mivel már van,de mindenképpen tartok majd itthon fertőtlenítő folyadékot is hátha nem lesz időm a géppel szórakozni sőt az jó lesz bármihez (mellszívó,orrszívó meg a későbbiekben az új csörgőkhöz játékokhoz amiket a szájába vesz majd).Főleg ha csak mondjuk 1 cumiról van szó.Felesleges volna azért bekapcsolni.

Köszönöm a válaszokat!

2008. nov. 13. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem nyugodtan használd az elektromos sterilizálót, maibe persze vizet kell tenni. Én személy sezrint nem használnék semmilyen fertőtlenítő oldatot, mégis azért csak vegyszer. A sterilizáló iszonyú magas hőfokon főzi ki (szétégette az ujjamat a gőz), az pont elég ahhoz, hogy a baba cumijai tiszták és "sterilek" legyenek, mert ugyebár ahogy megfogjuk, már nem steril :-)
2008. nov. 13. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!