Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek nagy a babám?

Szerintetek nagy a babám?

Figyelt kérdés

Ma találkoztam 5 babás ismerôssel egy rendezvény kapcsán. A babák 3, 7, 8, 10 honaposak voltak. De volt ott 4-5 honapos baba is, meg egy újszülött. Mindenki azt mondta, hogy nagy a babám. Nekem is úgy tünt kb 6-7 honaposnak is beillene. A hossza, meg a kis feje is olyan nagyobbnak tűnt a többiekénél.

Tehát a méretei: 7150g, 66cm, 42mm fejkörfogat.

(Szuleteskor egyebkent 3500g, 54cm és 36mm fejkörfogat volt neki) szerintem neki volt a legszebb arca, de valoban szelesebbnek tűnt úgy egyben az arca meg a gyerek is vasgyúró🙄😅 ez teny. Mit gondoltok az adatairol?

Szerintetek gaz amugy ha idegesit hogy mindenki azt mondja hogy “nagy baba” meg “jo nagy gyerek”...

2019. jún. 28. 13:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad, a tiéd hány hónapos.
2019. jún. 28. 13:23
 2/22 anonim ***** válasza:
Az én fiam 6 hónaposan volt 7 kg és 68 centi és mindenki azzal jött, hogy milyen kicsi.
2019. jún. 28. 13:25
 3/22 anonim ***** válasza:

Nem írtad hány hónapos a tied.

A fiam 4 hónaposan volt 7400 gramm, 66 cm. Fejkörfogatra nem emlékszem. (Születéskor 3570 g 51 cm)

Lányom 6 hónaposan volt 7200 gramm és 67 cm. (Születéskor 3 kg 48 cm)

2019. jún. 28. 13:32
 4/22 anonim ***** válasza:
78%
Van amelyik nagyobb, van amelyik kisebb, az enyém nagyon picike volt, most meg már nagyobb az átlagnál, engem nem zavart ha mondták milyen kicsi, meg az sem ha mondják, hogy milyen nagy, magas kislány, az zavarna ha lekövéreznék, de ilyen nem volt, meg nem is kövér.
2019. jún. 28. 13:32
 5/22 anonim ***** válasza:
69%
Függetlenül attól, hogy nem írtad, a tiéd egy hónaposan ekkora vagy egy évesen, nem gondolod, hogy a védőnő és legfőképp a gyermekorvos észrevette volna, ha a méretei nem férnének bele a normál tartományba? Lehet, hogy nagy, de ez nem feltétlenül probléma, ha az lenne, a gyermekorvos jelezte volna. Most őszintén ehhez képest azzal ki leszel segítve, hogy leírják itt 20-an, hogy az ő babájuk mikor mekkora volt? Fogadjunk, hogy én se akkora vagyok, mint te, a babáknak miért kéne pont egyformának lenniük?
2019. jún. 28. 13:33
 6/22 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, ekkor igazából senki se nevezte se nagynak, se kicsinek őket. Második félévben is csak a súlyukra főleg a lányomnál, nagyon husis volt, 4,5 hónaposan derült ki az allergia (5,5 kg volt ekkor) és nagyon belehúzott hízás téren.

Nem gáz amúgy ha idegesít de jobb, ha elengeded a füled mellett.

2019. jún. 28. 13:35
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha 42 mm a fejkörfogata az szerintem inkább furcsán kicsi.
2019. jún. 28. 13:51
 8/22 anonim ***** válasza:
Orvos vagy védőnő szólt volna ha nagy lenne. Egyébként kislányom 9 hónaposan 66cm és 8700g. Mindig mindenki azt mondta milyen nagy milyen pufi. Erre jött sógornő megjegyzése hogy bezzeg az övéi már 6 hónaposan 10kg voltak... Egy néni pedig megjegyezte, hogy milyen kicsi. Barátnőm pedig megkérdezte, hogy nincs elhízva? Tehát ennyit erről.
2019. jún. 28. 13:55
 9/22 A kérdező kommentje:

Bocsi mindenki, igen nem irtam a korát. Pont 5 hónapos a fiam.

Igazából nem is azért zavar mert azt mondjak hogy nagy, hanem ahogy mondjak..amugy meg egyik kedves valaszolo:

Nem vagyok elörebb ha masok leirjak mekkora a babajuk, de igy lesz pl szamszerű összehasonlitasom, nem csak ranezesre valami, optikailag. A vedono, meg a gyerekorvos olyan ritkan latjak, plusz kb pillanatok alatt letudjak a vizsgalatot, idő sincs rá, hogy ilyen reszletekbe belemenjunk veluk. Amugy arányos, egeszseges baba, de kivancsi voltam mas velenyekre is. Csak pont a leglenyegesebb adatot hagytam ki neki😅

2019. jún. 28. 14:12
 10/22 anonim ***** válasza:
Vannak nagyobb fejű, és kisebb fejű gyerekekkel is. Van akinek Gyorsan megnő a feje, majd a teste hozzá nő, van aki arányosan nő.
2019. jún. 28. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!