Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van ez a gyógyszertári...

Hogy van ez a gyógyszertári popsikrémmel?

Figyelt kérdés

A múltkor kiváltottam, és egy fehér színű, "habosabb állagú" laza krémet kaptam, ami fehér marad a pici bőrén ha rákenem.

Most kértem az orvost hogy írjanak fel új popsikrémet, kiváltottam, és ez meg sárga színű, fura szagú, zsíros állagú, rákenés után átlátszó.... (Különböző gyógyszertárban kértem őket.)

Most ez hogy van? Nem ugyanannak a receptnek kéne lennie mindig a krémnek? Hogy lehet hogy két különböző gyógyszertár különbözőt ad? Vagy az orvos adhatott másfajta receptet valamiért?

2019. jún. 18. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Mi volt a recepten, nem emlékszel? Mert gyanús, hogy elsőre krémet kaptál, másodjára kenőcsöt. Tehát a hatóanyag ugyanaz, csak másba keverik bele.
2019. jún. 18. 18:47
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem emlékszem, sok minden volt rajta latinul, őszintén nem is néztem.

Hű, az lehet amit mondasz! Használatban, hatásban eltérnek ezek?

2019. jún. 18. 19:07
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Egyik krém másik kenőcs, doki rosszul írta fel
2019. jún. 18. 19:07
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Elméletben nem térnek el, de gyakorlatban, ha érzékenyebb a bőre a babának, akkor előfordulhat, hogy pl a zsírosabb kenőcstől kipattog, mert az nehezebben szívódik be, inkább réteget képez a bőrön. Javaslom nagyon vékonyan kend.
2019. jún. 18. 19:12
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Illetve sárgás zsíros állagú az “otki” krem, ez us gyógyszertári krem, gyulladáscsökkentő. Én alapból nem használok popsikremet csak ha feltétlen szükséges akkor is minnel természetesebb összetevőjut választok. Viszont fogzasnal a kisfiam sebes popsijara csak ez a krem volt jó
2019. jún. 18. 19:34
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
A sárga színű gyógyszertári kenőcsöt akkor szokták felírni ha piros a baba feneke, pelenkakiütése van.A sima fehéret ha rendben van a popsija.Nem piros neki?
2019. jún. 18. 19:37
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!!!

Nem piros neki. Meg az asszisztens akitől kértem a receptet nem is láthatta a popsiját... Biztos csak véletlenül ezt írta fel.

2019. jún. 18. 20:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Popsikrémet kértél az asszisztenstől, tehát orvos nem is látta a gyereket. Valószínű az történt, hogy az asszisztens a legutóbb felírt (nem nektek, hanem általában a gépben lévő legutolsó) ilyen gyógyszer receptjét adta ki nektek.

Semmi gond nincs ezzel. A krém hidratál, a kenőcs pedig általában bevonatot képez, tehát útóbbit kb filmrétegként kell csak vékonyan kenni.

Érdemes próbálgatni, hogy mire jó még és később ez alapján kérni a cuccot. Mi pl mindig czoboly-krémet használtunk, imádtam. Nagyon ritkán kellett mellé más egyéb, kenőcs pl. De ez olyan jó cucc, hogy még most, 9 éves gyereknek is néha iratok (vagyis rokon baba nevére), mert a száraz bőrét karján-lábán-arcán néhány nap alatt rendbeteszi a fiamnak.

2019. jún. 19. 08:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. Próbálgatjuk, nem rossz ez a krém sem egyébként, ami még tetszik benne hogy könnyebb popsitörlővel letörölni pelenkacserénél. A fehér krémet néha nehéz volt kitörölgetni a kapálózó gyerek lábai közül, és este fürdésnél kellett kimosni.
2019. jún. 19. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!