Egyik ismerősöm másfél hónapos babája csont és bőr, a védőnő vagy az orvos miért nem tesz semmit?
Szóval mégsem csont és bőr, csak vékonyka...
Fiam 48 cm és 2700 g volt. 2580 g-mal mentünk haza, sárgaság- kékfény után. Nem kellett ébresztenem etetni.
Mivel hosszába nyúlt széltébe nem, mindig is vékony baba volt. Evett rendesen, 4 hónaposan stagnált, akkor orvossal megbeszéltük mi legyen. De mindig is girnyó baba volt, viszont teljesen egészséges.
Nem lehet, hogy csak vékonyka alkat? És általában az emberek a dundi babákhoz vannak szokva. Pedig vannak sovány és egészséges babák is.
Szerintem ha rendszeresen viszi orvoshoz, védőnőhöz, akkor nem a laikus anyukáknak kell megmagyarázni neki a dolgokat, majd a szakemberek megteszik, akik figyelemmel kísérik a kicsi fejlődését.
Naponta 4x eszik rendesen(gondolom, mert nem írták, hogy étvágytalan)nincs ebben semmi vészes, csak nem mindennapi, az én gyerekem sűrűn evett keveset.
Éhenhalni nem fog, a súlya sem csökken, csak kevesebbet hízik, mint más babák.
1 hónapos, nagyon sokat fog ez még változni, túl van reagálva, ezért is nem szólt a védőnő.
Tudom a 3 óránkénti evést beleverték az emberekbe 30 éve, de semmi baja nem lesz, ha ritkábban eszi tele magát!
Egyébként mit eszik?
A zsíros anyatej(ami később jön, nem az első vizesebb adag) nehezebben szívódik fel, simán eltelítheti 4-5 órára is.
Azért nem szólnak neki a hivatalos szervek kötelező vizsgálaton, mert nincs baja a gyerekének!
4 kilós egyhónaposnál drámázni..
Az enyém is anyatejes, egyik hónapban 200g-ot hízott, a védőnő teljesen ki volt akadva, hogy az nagyon kevés. Az abszolút nem fér bele, hogy ennyit fogyott. Sokkal gyakrabban kellene ennie.
Mondjátok el neki az aggályaitokat, és vigye be a kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!