Egyik ismerősöm másfél hónapos babája csont és bőr, a védőnő vagy az orvos miért nem tesz semmit?
Nem értelek. Kép alapján ítéled meg, hogy alultáplált, mégis olyan dolgokat tudsz, hogy aluszékony (,ég az okát is), sárga (ez mondjuk nem derült ki, hogy diagnosztizált sárgaság, vagy csak megállapítottad színét), alig eszik, mennyit alszik...
Vagy csak az anyuka elmondására alapozol? Milyen gyakran beszéltek, és mennyit? Vagy találkozni is szoktatok?
És ha mi most jól lehurrogjuk, meg az orvost is, akkor egycsapásra meghízik? Vagy mi lesz? Akkor majd beszélsz vele erről?
Az én lányom is átlagos újszülött volt, majd fél kilót fogyott egy hónapos korára szedte vissza a születési súlyát, picivel több volt.
Imádtam, hogy naponta összvissz 6 órát volt ébren, mondjuk neki sok rövid alvása volt, nem volt sárga sem.
Igény szerint szoptatott kicsi volt, folyamatosan ömlött belőlem a tej, az összes ébrentöltött idejében szopizott rendesen.
Aztán fél évesen dundi lett, majd átlagos, majd vékony, majd megint dundi, folyton változott kb félevente.
Jelenleg átlagos 5 éves, de pár hónapja megint vékony volt.
A gyerekek nem tartják fixen a súlyuk és nem ugyanolyan mértékben növekednek.
Lehet, hogy bekapott valami betegséget, és most többet fogyott, vagy a hőséget nem bírja, de nem tragédia, ha fogynak néha, ahogy az sem, ha híznak.
Egy újszülöttnek nem kell naponta több órát ébren lennie, az a normális, ha 4-6 órát van fenn összesen, ha nem hiszed, googlezd be.
A védőnő és a doki is biztosan látja a kicsit, megtömni nem szabad, szerintem nem csinálja rosszul az anyuka, 1 hónapos a pici, teljesen rendben van, ha a születési súlyát sikerült csak valamennyire visszaszednie, ami egyáltalán nem kevés!
4 kilós egyhónapos teljesen rendben van!
Ha a szépérzékednek nem jön be, mert a dundi babákat szereted, gondolom a tiéd az volt, akkor ne fogadj el több képet róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!