Két ugyanolyan nevű baba egy családba?
Nálunk vannak ugyanolyan nevek a családban.
Anyám Mária, ahogy a sógornője, anyósa, volt anyósa, a szomszéd néni, meg a fél lakótelep 60 körül. A Kriszta is ilyen, van a rokonságban 6 nő a harmincas korosztályból, és egy kamasz. Sógornőm, testvérem, a tesóm barátnője, stb.
Ugyanez a helyzet a Péterrel és a Noémivel. A tesóm Peti, a felesége Noémi, és az egyik nővérünk is.
Nem mondom, hogy nem kényelmetlen néha egy családi összejövetelen, hogy vágyunk 42-en, és mindenki Péter, Marcsi, Kriszti vagy Noémi, de megoldjuk.
A fiamnak direkt ritka nevet kerestem, erre a legjobb barátját is úgy hívják. Ők lettek a suliban a dupla Vé.
Ezek után egy percig sem aggódnék, ha két gyerek a rokonságban ugyanazt a keresztnevet kapja. Nincs olyan, hogy egy név a tiéd, és más nem használhatja.
Utolso!
Mondjuk értelmes ember válasza erre a kerdesre, hogy "mindkettő Diana- egyikük Köves Diána a másikuk pedig Szilágyi Diana"
Most ha mindkettőtöknek az tetszik, miért ne? Lehet máshogy becézni őket (Balu-Bazsi, Gabi-Gabcsi, Feri-Fecó, Bori-Borka). Ha meg olyan név, amit nem igazán szoktak, pl Anna, akkor sincs semmi gond. Kialakul, hogy kit hogy szólítnak, mikor együtt vannak. Egyik göndör hajú, hát lesz Bongyi, a másik szeplős, lesz Pötyi. (Jó, nyilván nem pont így,de érted:D) Lesznek egyedi külső és belső tulajdonságaik, amik alapján lehet becenevük. Vagy ha megegyeztek, hogy mindketten adtok még egy nevet, amivel lehet közös becenevet kitalálni, az is működhet:
Borbála Róza - Lari
És Borbála Anna -Lana
Oviban, suliban is lehet gyerek, akit ugyanúgy hivnak. Nálunk volt néhány Márk, Petra, Anna, Viki, Kata, Nóra, Dominik... aztán mégis tudtuk általában kiről van szó.
Nekem is ugyanaz a nevem, mint a legidősebb unokatestvéremnek. Igaz, hogy közöttünk 5 év van, de engem soha nem zavart, és úgy tudom, őt sem. Kb. havonta egyszer találkozunk, de mivel sokféleképpen lehet becézni a keresztnevünket, senkinek nincs gondja ezzel a családban.
Szerintem akkor sem lenne baj, ha egyidősek. Elsőre kicsit furcsa. Lehet, hogy kapsz néhány megjegyzést a rokonoktól, amiért ugyanaz a neve. De úgyis kapnál, mert a gyerekvállalás ezzel jár. Mindig lesz valaki, aki szerint túl modern/túl régies/szokatlan hangzású/tucat nevet választottatok, de ez csak az első hónapban érdekes, aztán megszokják. Nektek viszont egész életetekben ezt a nevet kell használni, úgyhogy ha megvan a tökéletes, ne adjátok fel emiatt.
Ha ti nem is adtok nekik egyforma nevet, könnyen lehet, hogy megismerkedik majd ugyanolyan nevűvel, akivel sokkal szorosabb viszonyban lesz, mint az unokatesóval. Én biztosan azt a nevet adnám, amit mindketten nagyon szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!