Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bírom az éjszakázást,...

Nem bírom az éjszakázást, tudtok tanácsolni valamit? Meddig megy ez még így?

Figyelt kérdés

Egy éves lesz a fiam, és nagyon rossz alvó. Általában 2-3 óránként kel fel éjjel, jobb esetben visszaalszik egy kis víztől, de mostanában egyre többször ez sem elég, van, hogy 4-5ször is vissza kell mennem hozzá, mert mindig sír, ha kimegyek a szobájából. Mostanában az óránként, félóránkénti ébredés is gyakori, én meg már tök türelmetlen és ideges vagyok..:((

Ez egyébként így megy már születése óta, tudtok tanácsolni valamit?? homeós szerek nem használnak, próbáltuk, sajnos jön a foga folyamatosan, meg mindig valamilyen mozgásfejlődés is aktuális, plusz a szeparációs szorongás, szóval mindig van mire fogni a rossz alvást, de én már kezdek kiborulni...:(

köszi

2010. júl. 8. 08:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekünk egész kiskorában csinált ilyet a kislányunk,3hónapos volt(nem volt éhes,nem volt szomjas,nem volt bepisilve,bekakilva,nem lehett semmi baja sem,mert amint felkeltünk hozzá elhallgatott),szóval arra gondoltunk,hogy nem hagyjuk napközben annyit aludni(mindenki minket szidott,hogy hogy csinálhatunk ilyet,hogy kínozzuk),aztán a 2. nap után hatásos, volt,azóta végigalussza az éjszakát.Illetve fél éve,mikor 1 éves volt ,sírdogált éjjelente,de nem mentünk be hozzá x -edik alkalom után,azután abbahagyta és nem csinálja.
2010. júl. 8. 14:11
 12/13 A kérdező kommentje:

12.43-esnek és utolsónak is köszi. az a baj, hogy ha nem adok neki vizet akkor nem tudom megnyugtatni, ha bemegyek hozzá, csak még pipább lesz és még jobban ordít... szóval vagy vizezünk, vagy be sem megyek.. azt is próbáltam már amit te írtál, hogy lefeküdtem mellé (igaz ezt az elalvásnál, és a hajnali 5 órás felébredésénél csináltam) de semmit sem ért, ha látja hogy ott vagyok mellette, akkor vagy elkezd engem fogdosni, vagy máshogy játszani, vagy csak áll és sír, hogy vegyem ki... de aludni semmiképp sem hajlandó, volt hogy egy órát feküdtem mellette

nehéz így kívülállónak tanácsot adni tudom, de azért jó olvasni, hogy kinek mi segített.

napközben kétszer alszik egy órát, ez nem valami sok szerintem, úgyhogy ezt nem tudom lerövidíteni sajnos...

úgy érzem, hagynunk kéne őt pár napig, hátha megszokja, hogy éjjel alvás van.... mert ha meg magamhoz veszem, akkor még nagyobb gyötrelem a saját ágyba szoktatás pl a dockorszak kellős közepén..:(

2010. júl. 8. 15:03
 13/13 anonim ***** válasza:
12:43-as vagyok. Pedig szerintem ezt a vizes megoldást szüntesd be valahogy, helyette kiveszed simogatod, nyugtatgatod, visszateszed, közben halkan duruzsolod a fülébe, hogy nagyon ügyes baba és szépen vissza fog aludni. Természetesen mihelyest leteszed ordítani fog, hogy ne hagyd ott. Én amikor már meguntam az önkívületben sírást, akkor kimentem jártam egy kört mérgemben, visszamentem hozzá és határozottan mondtam neki, hogy ha nem hagyja abba, akkor kimegyek, és ajándékként vegye, hogy ott vagyok éjjel minden egyes szavára, ez általában hat, mert befejezi a sírást. Utána jön az, hogy az álló gyereket, ülő helyzetbe hozzuk, közben még mindig sír, de mondom neki, hogy nem kell aludnia, csak nyugodjon meg kicsit, üljön amíg akar, melléfekszem a földre, aztán kicsit ücsörög, játszik a kezemmel, még mindig tiltakozik, aztán valahogy biztatom, hogy feküdjön le nyugodtan, biztosítom róla, hogy nem baj, ha nem alszik éjszaka (minek is?), csak egy kicsit ölelgesse kedve szerint a maciját, mert a macika szépen alszik. Utána ha lefekszik megdicsérem, nyugtatgatom és szépen elalszik. Mielőtt elaludna a kezem kiveszem, ha nem tiltakozik ellene akkor bízik bennem, hogy ott vagyok. Jó nagyot sóhajtok ilyenkor, hogy tudja mellette vagyok. 2-3 nap, max egy hét kell az új helyzethez szokáshoz, de volt, hogy fogzás miatt éjszaka többször előfordult, 1,5 órákat voltam mellette, amíg sikerült visszaaludnia.
2010. júl. 9. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!