Mar nehezen birom az ejszakazast 17 honapos kislanyommal. Tanacsok? Valaki hasonlo helyzetben?
Mintha én írtam volna egy évvel ezelőtt...
És lehurrogtak, hogy én vagyok fáradt fél év nem alvás után? Mikor mások már 3-4 éve nem alszanak éjjel? ...
Aztán megtanítottam lányom egyedül elalduni, és ez nálunk megoldotta a problémát.
Nappal egyszer aludt, ebéd után, letettem, és kialudta az addig 20-30 perc helyett a 2 órát, este is letettem, és aludt reggelig ébredés nélkül.
De lányodnál valami gond lehet, ha eddig jó alvó volt, és hirtelen kezdte a felébredéseket. Nincs változás valami? Nálunk az volt gond, hogy apa munkanélküli lett, én meg terhes voltam, ez megzavarta, és azóta nem aludt jól.
VAgy megilyedt valamitől.
Nehéz , a nem alvás a legnehezebb dolog, mert nem tudjuk, miért nem alszik, miért kel fel.
Amúgy volt egy ilyen időszak nálunk is, hogy mindig sírva kelt és ne lehetett megvígasztalni, aztán elmúlt. Nehéz volt, emlékszem!
Én lehet megpróbálnám-bár kicsit drasztikus, hogy nem veszem ki, csak adok neki cumit, közelebb teszem az ágyamhoz és csak átnyúlok, megsimogatom. Ha kikapdosod, magad mellé veszed, nehezebben-vagy sehogy-nem fog ezekről leszokni.
ha tudod,tedd külön szobába. lehet h pont te zavarod őt-ezt ne vedd bántásnak,úgy értem h hallja a hangod,érzi az illatod stb,és már elég nagy lehet h egyedül akarna lenni
de lehet éhes is. eszik rendesen mindent? vagy a hasa fáj. nekünk az espumisan vállt be.
vagy,ami kemény de nálunk ez vált be: nappal ne tedd le. nálunk a fiam 15 hónaposan elkezdett szenvedni a délutáni alvással. ha nehezen el is aludt,este nem lehetett lenyomni vagy kelt éjjel.
rájöttünk h nem éri meg h nappal altatom 1 órát h aludjon 1 et.
így viszont este 9-reggel 9ig nyomja. ő mondjuk külön szobában van. de ha bekukucskálok h minden oké e ő is rögtön pattan fel,meg a lányom is,szóval megérzik anyát :)
remélem segítettem
Szia!
Nálunk is azóta alussza át az éjszakát a kisfiam (16 hónapos), mióta külön szobába tettük.
Arra is gondoltam, hogy nincs jó helyen az ágyacskája. Lehet valami zavarja, próbáld máshova tenni ha van rá lehetőség, de a legjobb lenne tényleg külön szobába.
Nem történt valami változás a családban, otthon? Erre is érzékenyen reagálnak a babák. Esetleg veszekedés, költözés, kisállat stb. Minden új dolognak lehet ilyen nyugtalanító hatása.
Nekem pl. 2 napig nyűgös volt a fiam, mikor elvittük állatkertbe. Túl sok volt az inger, pár napba telt, mire visszaállt a régi kerékvágásba.
Én ilyenekre gondolnék.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv:
Brigi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!