Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan mondjam meg finoman a...

Hogyan mondjam meg finoman a férjemnek, hogy ne az ő nevét adjuk a születendő gyrekünknek? Már utalt rá, de nekem nem tetszik az ő neve.

Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 20:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én is halál bénának tartom,h apának és fiának ugyan az a neve!minek kell?mindenki egy más egyéniség és ehhez saját név kell ami az ővé ahogy majd a személyisége is!szerire nekünk lányunk lett,de ha fiú lett volna akkor se kellet attól tartanom,h a párom nevét adjuk neki,mert a párom utálja a nevét!pedig jó neve van:Tibor,de ő gyülöli
2010. júl. 7. 23:47
 12/19 anonim ***** válasza:
ja,igen a válasz:-)(elöző vagyok)szerintem nyugodtan mond meg,h nem szeretnéd az ő nevét adni inkább adjatok neki olyan nevet ami mindkettötöknek tetszik,annyi név van csak találtok már egy olyat ami mindkettötöknek megfelel!?
2010. júl. 7. 23:50
 13/19 A kérdező kommentje:

Ok, köszi. Csak a következő sztoritól kicsit beijedtem.

Az unokatesóm férje is a saját nevét akarta, szerencsére lány lett, akkor meg azt akarta, hogy a felesége neve legyen,megoldották, nem az lett

Köszönöm a válaszokat, amúgy azért nem tetszik, mert a neve jános

2010. júl. 8. 10:39
 14/19 anonim ***** válasza:
nekünk kimondottan szerencsétlen a vezetéknevünk, mindkettőnknek, hosszú is és bonyolult is. a gyerek a férjemét kapta. lánynak vártuk, fiúnevünk nem is volt. a 36. heti uh-n mondták, hogy fiú!!! nem tudtunk jobbat kitalálni, az apja nevét kapta. de senki nem szólítja a nevén, mert az az apja ugye...szerintem nagyon gáz, de már mindegy, így marad. szóval mondd meg neki, hogy nem akarsz két embert egy néven, neked a "jános" a férjed nem a fiad és kész. legyen a második neve a jános! az mégis kompromisszum. vagy ha pl születik majd lányotok, ígérd meg, hogy ő választhat neki nevet! egyébként meg: úgyis téged fognak kérdezni a kórházban:)
2010. júl. 8. 10:59
 15/19 anonim ***** válasza:
A János névvel semmi gond. De én sem támogatom, hogy egy családban több személyt ugyanugy hivjanak. Mondd azt, hogy manapság már nem divat az apa nevét adni a gyereknek.
2010. júl. 8. 11:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia.

Mar kommenteztem egyszer Neked :)

A ferjem Andras es O is Andrast kar ha a kovetkezo baba fiu lesz.

Ugy oldottuk meg, hogy O Andrast en Merset akartam, hogy Levente Andras lesz igy senkinek nem lesz igaza es megis olyan nevet kap ami mindketonknek tetszik :)

En Bernadett Dora vagyok a lanyunk Boglarka DORKA, mert nem akartam, hogy Bernadett legyen, de igy a Dora-Dorka paros miatt meg is hasonlit :)

Szeintem is a masodik neve lehet Janos (lehetne az elso is es a masodikon szolitjatok, de hivatalos helyeken az elson fogjak ezert praktikusabb masodik nevnek adni)

2010. júl. 8. 11:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nalunk is ez volt.A ferjem a sajat nevet akarta adni(Tibornak hivjak) es tetszik a neve de aposom is Tibor annak az apja is igy en azt montam:eleg.

Kislanyt mondtak az uh-n igy nem is torodtunk vele.Aztan mikor megszuletett derult ki,hogy kisfiu.En 25 orat vajudtam,mondtam a ferjemnek,hogy: Nekem tudod,hogy a kedvenc nevem az Erik, legyen akkor a neve Erik Tibor.

Beleegyezett.Nem tudom,hogy sajnalatbol(mert remesen neztem ki) vagy miert.

De azota nem banja,hogy ez lett a fia neve es O is Eriknek hivja a fiat:)

1 eves kisfiu anyukaja

2010. júl. 8. 16:15
 18/19 anonim ***** válasza:

majdnem ua irtam mint az utolso, a lenyeg ua de megis lepontoztal!

koszi

2010. júl. 8. 21:16
 19/19 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit.Nem is pontoztam. Mindegy. Azért köszi a válaszokat.
2010. júl. 12. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!