Ma voltunk doktor néninél a fiammal, és azt mondta, hogy le van tapadva a bőr a kukiján, és fel kell vágni! Nagyon megijedtem, mit tegyek, hogy ezt elkerüljük?
Mi is 18 hónaposan voltunk gyermeksebésznél, mert a dokink is nagyon aggódott. A sebész mondta, hogy teljesen normális, hogy le van tapadva, hisz a pelusban bármi bele kerülhet, és elfertőzhetné a kaki, vagy ilyesmi. Azt mondta: nem szabad erőltetni, majd magától feloldódik. Legalábbis reménykedek. Fürdés közben szoktam felhúzni, megmosni, esetleg néha pelenkázás közben. Igazán még nem látom rajta, hogy valaha is feljönne, de reménykedek. A sebész azt mondta, hogy 2,5 éves korában menjünk vissza, és majd megint megnézi.
Van az utcánkban egy 3 és egy 5 éves fiú, még egyiknek se lehet felhúzni. Mondjuk az 5 évest azt majd meg kell múteni, mert van egy heg a kukiján, mert el volt fertőződve.
Amúgy én nem engedném felvágatni, hallottam, hogy vannak krémek, amivel kenegetni kell, azt is meg kellene előtte próbálni, biztos volt már akinek használt.
Semmiképp se engedd felvágatni neki 3 éves koráig!!!
Urológus barátunk fiának 3 éves kora után vágták fel, pedig ott apa igazán ért hozzá, ő akarta felvágni is, csak anya nem engedte :-), inkább vágja más.
Minden fürdéskor húzogasd, de ne erőltesd.
az öcsémnél volt ilyen gond, és anyáék is a Ftorocort-ot használták, nagyon szépen rendbe hozta, én már 15 voltam, szóval azért tudom miről van szó:)
Mindenképp próbáljátok ki először szerintem a krémet, ne essenek neki...
Azért se szabad engedni a vágást, mert ami pici korban egy pici heg, az nagyobb korban már egy nagyobb heg. Nekem kisiskolás koromban végezték el a HeimPálban a körülmetélést és aztán nem is foglalkoztam vele (csak a többiek az öltözőben, ez is sok rosszat hozott az életembe) viszont amikor kezdtem volna nemi életet élni, akkor döbbentem rá, hogy nem fog menni és valóban, (józanon, megfelelő drogok nélkül) nem is megy, a bőrhíd, amit akkor még nem is lehetett látni, feszül, ami a makkra van tapadva... persze, csak akkor, amikor merevedésem van, amúgy "nincs gond" az orvosok széttárják a karjukat....
A makk az évek alatt durván kiszáradt (ez pl típus kérdése, hát ezzel is megszívtam) és egyre foltosabb lett, mostanra már úgy nézek ki, mint egy nemibeteg. Plusz kérges a tapintása.
Azért írom le mindezt, hogy az anyukáknak és apukáknak legyen figyelmeztetés, hogy nem muszáj megadni (a kb 20%) esélyt arra, hogy rosszul sikerüljön a vágás és aztán romokban heverjen még egy embernek a nemi élete, ami miatt minden úgy sz*r, ahogy van.
Plusz az se mindegy, hogy mennyire lesz hálás a szülőknek - én pl nem igazán díjazom utólag ezt a dolgot, de ez már nem fontos a kérdés szempontjából, csak később lehet az, egykét évtized múlva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!