2 hónapos babámnak koszmó van a fején azt mondták az ismerőseim hogy étolajat kenjunk rá! Szerintetek?
Hát igazság szerint első baba és próbálok jó anya lenni. Csak a neten is nézelödtem de nem írnak olyant amit szeretnék!
Ti mit csináltatok neki!
Ne szóljatok le ha lehet!
Köszönöm szépen
Igazabol teljesen mindegy milyen olaj.
Jo a napraforgoolaj, repceolaj, olivaolaj, kokuszzsir es babaolaj is persze, csak eppen pont a babaolajban van csomo felesleges osszetevo, amitol mondjuk jo az illata, de a csecsemo borenek semmi szuksege ra.
Szoval valamilyen olaj, minel naturalisabb, annal jobb.
En pl kokuszzsirt hasznaltam, mert azzal csinalom a babamasszazst is.
Ahogy korabban is irtak: alaposan be kell kenni a koszmos teruletet, sapka ra, ugy jagyni egy ideig, majd puha hajkevefel atfesulni a fejet. Utana hajnosas samponnal.
Harombol ket gyerekem koszmos lett 1-2 honapos korul korul, nem durvan, az igaz, de az elso olajozos alkalommal lejott a koszmo nagyja es meg kb ket alkalom kellett ahhoz, hogy teljesen letisztuljon.
Köszönöm a segítséget!
Akkor sima olajjal be kenem neki!
Csak nem tudtam először hogy mi az neki!
De már tudom
Elmondom nálunk hogyan oldódott meg a koszmó probléma.
Védőnői tanácsra egy órával fürdetés előtt bekentük a buksiját olíva olajjal. Fürdetés közben pedig a már felpuhult koszmót egy fürdető kesztyűvel finoman ledörzsöltük. Három alkalommal kellett ezt megcsinálnunk és eltűnt.
(bármilyen növényi olaj jó. A babaolaj sajnos kőolaj származékot tartalmaz én nem használom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!