2 honapos baba fejen koszmo?
Figyelt kérdés
Mit csinaljak vele? A homlokan van egy csikba. Kenem babaolajjal de nem javul. Ilyen kis korba is kell fesulni a fejet vahy az csak nagyobb gyerekeknel? Kaparjam le olajozas utan? Ezt meg kell mutatni orvosnak? Ha elmegyek a gyerekorvoshoz ir valamt ra vagy a babat is el kell vinnem?2017. jún. 27. 08:03
1/9 anonim válasza:
Fürdés előtt olajozd be kicsit, aztán mosd le. Utána finoman dörzsöld azt a részt törölközővel. Ha nem múlna, akkor gyógyszertárban lehet kapni koszmó elleni sampont.
2/9 anonim válasza:
Én úgy csináltam, hogy fürdés előtt bekentem baba olajjal, majd fürdés közben puha baba fésűvel átfèsülgettem a fejét. 2 nap alatt elmúlt.
3/9 anonim válasza:
Babé sampont szokták ajánlani. Nem igazán olcsó, de tutira beválik. Makacs koszmónál csak ez segít, önmagában az olajozgatás nem elég.
4/9 anonim válasza:
Hát hiába olajozod, ha utána nem szeded le, az olaj csak puhítja. Ne fésűvel fésüld, hanem sörtés babakefével, és nem kell hogy extra puha legyen, mert akkor nem használ, ill. érdemes a boltban csekkolni, ne hulljon a szőre. (Nyári-téli sapkahordáskor egyébként ha hajlamos rá, akár kisiskolás korig elő jöhet majd itt-ott.) Ha bizonytalan vagy, hogy tényleg koszmó-e, akkor persze megmutathatod dokinak vagy védőnőnek - ha az, írni nem fog rá semmit. Ha a fejbőrén is van és nagy a baba haja, egyszerűbb sampont használni rá (Babé a legismertebb, jó drága).
5/9 anonim válasza:
Nekünk a gyerekorvos irt rá kenőcsöt. Advantan a neve,2 nap alatt levitte neki.
6/9 anonim válasza:
Soha semmit nem csinaltam vele. Ez egy termeszetes jelenseg. 3-4hos kora korul elmult. Minden nap megfesultem puha kefevel. De sosem eroltettem, suroltam. Most 10 hos, szep dus haja van.
7/9 anonim válasza:
A gyógyszertári fürdető kenőccsel kentem be délután elég vastagon a fejét. Fürdéskor nyilván lemostuk.
Néhány nap alatt elmúlt a koszmó.
8/9 anonim válasza:
A Babe sampon tényleg jó. 2,5 éves a lányom és még mindig koszmósodik, ha izzad. Ezzel a samponnal szépen rendbe lehet tenni. Az ára elborzasztó, de sokáig elég.
9/9 anonim válasza:
Szia! Nekünk is volt ilyen gondunk, az elejèn babaolajjal kentük mi is ès babafèsűvel "felkapargattuk", de vègül a babè sampon vált be, pár nap alatt teljesen rendbe hozta. Valóban nem olcsó, de megèri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!