Hogy kell a kisfiúk fitymája alá lerakódott mirigy váladékot biztonságosan kitisztítani?
Figyelt kérdés
Elég szűk a fitymája. Nem szeretném berepeszteni.
Valaki azt tanácsolta, hogy fogjam be egy pillanatra a fityma végét akkor amikor pisil a kisfiam és a kiáramló pisi felfújja a fitymazsákot ezáltal a letapadás megszűnik a lerakódás feloldódik. Alá tudja támasztani ennek hatékonyságát valaki? Próbáltátok már?
2008. nov. 12. 10:46
1/4 anonim válasza:
Szia!
Mennyi idős a kisfiad?Mert ha csak pár hónapos,akkor igazán semmit nem kell tenned,azon kívül,hogy minden fürdésnél óvatosan húzogatod neki a bőrt előre-hátra.A melegvízben ellazul,így nem okozhatsz neki fájdalmat.De csak,és kizárólag addig húzd,amíg az nem okoz neki fájdalmat.Mi anno így csináltuk a kisfiunkkal,1 éves vizsgálaton nem is volt semmi gond a fitymarésznél :))
2/4 anonim válasza:
szia!Ha lehet ne probáld ki,mert kellemetlen lehet a kicsifiadnak.Inkább fürdés közben mosógasd meg neki(óvatosan).
3/4 anonim válasza:
Az én tapasztalatom szerint 1 éves kor alatt ne húzgáld.Így van ikább meleg vízben mosogadm meg.Nem egyforma a dokik álláspontja sem ebben a kérdésben.Én sok helyen olvasgattam erről,mert sok gondom volt.Többször felhúzták a fiamnak,de hiába foglalkoztunk vele mindíg visszatapadt 5 éves koráig.Ha már elmúlt 1 éves tényleg befoghatod egy pillanatra a fitymát,hogy kitakarítsa,és ha szűk akkor minden este húzogassátok,amíg enged,így tágulni fog egy kicsit.Most is vissza van tapadva egy kis részen,de nem foglalkozok vele,majd ha 6 éves lesz elviszem a helyi kiskórházba és bódításban felhúzzák neki.Inkább egyszer szenvedjen vele,de akkor végérvényesen jó lesz,minthogy miden este kínozzuk!
4/4 anonim válasza:
Én minden este fürdetésnél kicsit felhúzogattam neki a fitymáját és így mindig szépen kitisztul és nem is fájt neki soha,én nem ajánlanám,hogy pisilés közben fogd vissza neki,hiszen gondolj bele milyen érzés lehet az és én nem is hiszem,hogy ezzel a megoldással hatékonyabban tudnád kitisztítani mint fürdetésnél!Persze mint mindenben úgy ebben is minden gyermek más és minden anya más véleményen van,sajnos van olyan gyermek aki még nagyobb korában is ezzel szenved van akinek meg soha életében nincs ilyen problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!