Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le az...

Hogyan szoktassam le az éjszakai evésről?

Figyelt kérdés

9 hónapos, a doki javasolta hogy szoktassam le mostmar az éjszakai evésről hogy pihenjen a kis gyomra. Javasolta hogy adjak neki vizet, de ez nem jött be. Anyós javasolta a teát, mit gondoltok ez beválhat?

Nincs teára szoktatva, mindig vizet kap.

Vagy várjam meg amíg magától leszokik?

2019. máj. 24. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Mire pihenjen??

Valami baja van?

Ha nincs, akkor nehogy leszoktass, leszokik idővel magától.

Ha nagy szopis, akkor jó sokára

2019. máj. 24. 23:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Nincs semmi baja. Tápszeres egyébként.

Azt mondta hogy a hozzátáplálás és a tápszer után pihenni kell a gyomrának. Nem igazán értem. Meg hogy nekem is pihennem kéne már. Pedig nekem nem esik nehezemre éjszaka is megetetni.

2019. máj. 24. 23:46
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Az enyém 2 éves lesz. Mióta "nincs ideje" enni napközben ( minden érdekesebb ) azóta újra kel éjszaka enni és csak a tejitallal alszik vissza. Tápszeres volt 3 hónapos kora óta. 1 éves koráig is minimum 1-szer felkelt. Kutya baja, sosem volt hasfájós. Lehet én csinálom rosszul, de én már annyiszor akartam régi elveknek megfelelni, hogy belefáradtam. Az én fiam nem úgy működik én meg nem fogom sírni hagyni éjszaka, legfőképpen nem éhesen. Én is izgultam ezen, de mindig változik minden. Volt, hogy hónapokig vizet kért éjjel.Volt, hogy simán aludt éjszaka, ebben az elfoglalt időben meg ha nem "tömöm" napközben, akkor éjjel is tejitalért sír.

Kinövi szerintem. Ha nem kell a víz, se a natúr tea, akkor csak éhes. Próbálj meg estére táplálóbbat adni esetleg, de ha így se megy ne görcsölj ezen! Add a tápit!

2019. máj. 25. 00:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2019. máj. 25. 00:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a gyomorpihenes valami regi tanacs, a vedonom is ezzel jott. A gyerek viszont ehes volt, ugyhogy kapott, szerintem o maga jobban erzi, hogy mire van szuksege. Biztos marhara pihenteto a gyomranak, ha ott van ehesen, osszeszorulva, es igy kellene a gyereknek aludnia. A tea alatt anyosod cukrosra vagy izesitetlenre gondol? En ezt a teaztatast nem ertettem sosem, mitol jobb, mint a sima viz. Persze, ha cukros, akkor konnyebben elfogadjak, de biztos, hogy nemszoktatnam ra, a hamarosan kibujo fogainak sem hiszem, hogy jot tenne. En a megerzesemre hallgatnek a helyedben.

Egy hatranya valoban van az ejszakai tapszernek/szoptatasnak, ez pedig a fogak romlasa. Szoptatasnal elvileg a garatba kerul azonnal az anyatej, tapszernel nem, ott a szajba tobb jut, de az en gyerekemnek meg szoptatott gyerekkent is sajnos robtott a fogain, igaz, hogy nem 9 honap, hanem tobb, mint 2 ev ejszakai szopizas alatt rengeteg ebredessel, feherebbek, puhabbak lettek azon az oldalon a fogai (mindig egy iranyba fordulva szopizott, szoval biztos, hogy ettol lettek ilyenek).

Ezeket erdemes atgondolni esetleg, de en 1 eves kor alatt meg biztos, hogy nem vennem el tole az ejszakai tapszert.

2019. máj. 25. 07:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az éhes gyerek nem fog visszaaludni vagy ha mégis, akkor hamarabb kel újra, minthogy visszaaludnál. Akkor is, ha teát kap tápszer helyett. Nekem a lányomnál voltak időszakok mikor elsőre nem gondoltam hogy éhes lenne mert pl csak 1x evett éjszaka és újra kelt 2x, de feltűnt, hogy ha nem alszik vissza 20 percen belül akkor altathatom 2 óraig is, úgyse alszik tápszer nélkül, bezzeg utána órákig egy hangja sincs. 11 hónapos korig evett éjszaka. A nagyfiam 2 hónapos korig, szóval furcsálltam de ha éhes akkor éhes.
2019. máj. 25. 07:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, majd ha megérik rá, leszokik róla. Ez valami ezeréves berögződés, semmi értelme, etesd nyugodtan, amíg igényli.
2019. máj. 25. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!