Hogy szoktassam le az éjszakai szopiról?
Szia! Ha biztos vagy benne, hogy nem azért ébred, mert éhes vagy szomjas, akkor szerintem is megszokás. Kisfiam ugyan ezt csinálta. 8-10 alkalommal ébredt éjszaka és szopival aludt vissza. Leírom, nekünk mi vált be:
10 hónapos volt. Este megfürdettem, megszoptattam és elaltattam (nem cicin aludt el). Férjem bent aludt vele a szobában, én pedig kiköltöztem a nappaliba éjszakára. 2 óra sem telt el, ordított, hogy anya, nyilván szopizni akart. Férjem fölkelt hozzá, próbálta megitatni, nem kellett neki. Sírt, de nem mentem be hozzá, teljesen a férjemre bíztam. Ő felvette kicsit járkált vele, hogy megnyugodjon, simogatta énekelt neki, ameddig abba nem hagyta a sírást, majd lefektette aludni. Paskolta, úgy aludt vissza kb. fél óra múlva, még a cumija sem kellett neki. 5 körül ismét ébredt, de akkor már 10 perc kellett, hogy visszaaludjon. Másnap és harmadnap szintén külön aludtam a nappaliban, egyszer ébredt fel mind a két nap. 4. napon bementem hozzájuk aludni, tudta, hogy ott vagyok, viszont még mindig a férjem altatta, egyszer ébredt, ordított utánam, de csak megölelgettem, nem tettem mellre, és odaadtam az apukájának, aki szépen visszaaltatta. Utána való napokban pedig már én altattam és szépen cici nélkül aludt el és végigaludta az éjszakát. Azóta kipihentek vagyunk mindnyájan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!