Mennyire fontos a napirend nálatok?
Nekem fontos a napirend. A kialakításában a kezdetekkor figyelembe vettem a babám saját ritmusát, és az ő változásaihoz egy határig alkalmatkodom. Nem számolom a perceket, de szeretem ha ki tudom számolni a napot.
Azt hogy valaki más zavarjon, nem fogadom el, de nálunk fel sem merül, hogy csecsemős házhoz valaki ne velem egyeztetve és napközben jöjjön.
És szó se lehet róla, hogy miatta ne pihenjen a gyerek. De nem is fog neki menni. A párom barátja egy kèpzés után itt aludt nálunk, megbeszélve, minden oké. Amikor hazaértek, épp vége volt a fürdésnek, levittem gyorst megmutatni a konyhába a kislányt a baràtnak. Mire leértünk, sikítva ordított mert nem értette, mit keresünk az altatós kislámpás csöndes szobából ismét "odakint".
És nekem a komolyabb napközbeni csúszásokat is megérzi a kisbabánk és éjjel "megbosszulja".
Szóval én nem engedném. Max ajtórésből rákukkantás a vendégtől.
Nem vagy bunkó. Ahogy írták már, ez a babának fontos, ez ad neki bázist. Én aztán nem borítanám azért mert valakinek akkor van kedve jönni.
Anno mikor még nem volt gyerekem, de az egyik legjobb barátnőmnek már igen és meghívtak egy hétvégére, akkor kicsit sem zavart hogy este mindketten eltűntek egy- másfél órára amíg a lányuk elaludt. Gyerek nélkül is abszolút megértettem hogy nekik ez a napi rutin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!