Mennyig kell viselni? Kislányom 3hónapos, ma voltunk kontroll csípőszűrésen, mert a jobb oldala egy kicsit fejletlen és kötött.
Szia!
Mi is voltunk csípőszűrésen, és a kislányomnak mindkét csípője fejletlen, és neki is terpeszpelenkát kell hordani, azt mondta a doktornő, hogy éjjel nappal kell, én ráadom, bár néha nappal mikor "beszélget" leveszem róla, de ha kiviszem a kocsiban, vagy este mindig rajta van. Azt hittem rosszul fogja viselni, de nem, hamar megszokta, a mozgásfejlődésben szerintem nem gátolja. Az rosszabb lesz, ha nem adjuk rá, aztán később igazi probléma lesz. Ráadásul nem szeret hason aludni, pedig akkor szét lehetne rakni a lábát terpeszbe. de ez van, kiváncsi vagyok a többi válaszra, hogy ki mennyit hordta.
8 hetes kislány anyukája
Szia!
Az én kislányom 1 hét múlva lesz 6 hónapos, és már csak 1 hétig kell hordania a terpeszpelust, ha minden jó lesz.
Mert mi is 3 hónaposan jutottunk el az ortopédiára és akkor javasolta a doktornő, hogy terpesz pelust tegyünk rá, mert a jobb csipője kötött! Mindenki ellene volt, meg sajnálták szegénykét, én is mint az anyja, de nem szerettem volna, ha később emiatt lett volna problémája. Az első éjszaka volt neki nagyon rossz, de másnapra megszokta.
Rajta van éjjel nappal, csak addig vesszük le, míg pelenkázunk, vagy ha kenguruba visszük. Mára teljesen elmúlt a kattanás a lábtornáztatás közben, így én úgy gondolom, hogy a dokinéni is azt fogja mondani el lehet hagyni.
Én javaslom, hogy egész nap legyen rajta, ha éppen nem kenguruba teszed! A 62 méretűt mi úgy tudtuk hordani, hogy a hordozóba is rajta volt, de a 68-sal már nem fér el így, ha autóval megyünk olyankor levesszük róla!
Amúgy a gyógyszertárba érdemes megvenni 750 ft, mert jóval olcsóbb és jobban terpeszti szét a lábát, 1200 ft a bababoltba és 2 cm különbség van a szélesség között!!!!
Javaslom még a babaúszást is mert ott is mozog a lába és jót tesz a mozgásfejlődésben, ha ez aggaszt!
Ja most 2 hete tud a terpeszpelussal együtt átfordulni hasról hátra! Mert az én anyósom is riogatott, hogy lefog emiatt maradni a mozgásban, de érdekes csak rájött hogyan kell csinálni :)!
Szóval legyen rajta mindig, mihamarabbi gyógyulást kívánok, jobb mint a kengyelszíj!!!!!!!!
Boldog babázást kíván egy majdnem 6 hónapos kislány anyukája.
Szió!
Az én pici lányom 6 hetes korában kapott terpeszpelust és 4 hétig kellett éjjel-nappal hordania (mivel a terpesztartás serkenti a csipőmag fejlődését). Mi is csak pelenkázáskor és fürdetéskor vettük le. Az ortopéd orvos azt mondta, hogy ha lehet, akkor egy számmal nagyobb rugit vegyünk, mint amekkora méretet hordunk ruhában.
A kötött csípőre pedig tornát javasolt, amit még most is pelenkázáskor csinálok - és egyébként nagyon élvezi.
Amiatt ne aggódj, hogy kényelmetlen neki, vagy esetleg fájdalmat okoz, mert erről szó sincs. Az ő ízületeik még nagyon lazák és könnyen alakíthatók.
Kitartás!!!
Zita (29 hetes kislány anyukája)
Nekünk ilyen rugink volt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!