Mit csináljak, ha úgy érzem nem szeret és nem tudok jó anyukája lenni?
7,5 hónapos a babám, szerintem itt az emberek a két kezüket összetennék érte mert mindenféle túlzás nélkül eljátszik akár 2 órát is magában, nem igényli, hogy szórakoztassuk, sőt, ha odamegyek és próbálok vele játszani hisztizni kezd :(
Egyrészt tök szomorú vagyok, olyan érzés, hogy nem szeret a saját gyerekem..
Másrészt, és ez a nagyobb bajom, úgy érzem nem teszem meg azokat a dolgokat, ami a feladatom lenne. Nem nagyon lehet vele mondókázni, énekelni, képes könyvet nézegetni stb mert nyafog. Ő magában szeret molyolgatni... De engem neg kinyít a bűntudat, hogy jobb híján olvasok valami regényt amíg a gyerek magában gagyarászik a játékaival.
Volt valakinek ilyen habitusú gyereke? Hogy alakult a viselkedése? Később ereztétek, hogy szeret titeket? Nem maradt le intellektuális képességek terén?
Hát a másik oldalon sem könnyebb, hidd el!
Az én 6.5 hónaposomat egész nap szórakoztatni kell, mert ő meg magában nincs el. Hát ez nagyon fárasztó, mert az embernek általában nincs kedve napi 12 órában gügyögni, főleg hogy mostanában éjszaka kb. 8x ébred a foga miatt.
Nem beszélve arról, hogy szinte semmi házimunkát nem tudok végezni tőle.
Ettől függetlenül én is azt érzem, hogy nem szeret. Pont ma borultam ki emiatt a férjemnek. Mindenkivel ugyanúgy elvan, mint velem.
De ez csak a kimerültség miatt volt. Majd a szeparációs szorongáskor lehet, hogy visszasírjuk ezt az állapotot.
Kitartást és fel a fejjel!
Talán kezdetnek:
Ahol játszik, odatennék egy párnát, valamit és olvasnék, mint mondod. Mellette vagyok, fél szemem rajta, mondhatnám benne vagyok az aurájában, érez.
Ha eszébe jut, csak a kezét kell kinyújtania, ha akar mondhat valamit, persze az ő módján.
Az én fiam egy éves. Kb egy hónapja volt olyan, hogy megijedt egy másik kisfiútól, aki túl határozottan közeledett felé :) , és akkor odajött hozzám, hogy védjem meg, ücsörgött az ölemben. Ez volt az első ilyen alkalom. Nagyon jól esett. :) illetve mostanában fordul elő, hogy felém sétál és “megölel”, ràmborul örömében. A barátnőm azt mondta, introvertált lehet, mint az anyukája. :D
Illetve egy kedves tanácsadó egyszer ezt írta, neked is ezt üzenem: biztos, hogy a gyermekednek te vagy a legjobb anyja! :)
Lassan 2,5 éves, olyan másfél hónapja igényli azt, hogy játszunk, mondókázzak neki, de még most is elvan magának sokat.Nekem van könyvem, hogy milyen korú gyerekkel,mit kéne játszani, tanítani(anya, taníts engem- különben tök jó könyv), de kb még az egy éves kori feladatok sem érdekelnék most sem( pl utcán bogarak stb)
Különben bölcsis(imád járni), kedves mosolygós,örökmozgó, barátságos kis emberke.Mostanában próbálkozik a beszéddel, a saját nyelvén rengeteget magyaráz,szinte mindent megért, pl eldöntötte múltkor melyik sapkát akarja felvenni.És imád, az apját is.
Szerintem semmi baj veled,és a gyerekkel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!