Milyen lesz két kicsi gyerekkel?
Nálunk 14 hónap korkülönbség van. Terhesgondozásra jött velünk, 1-2 alkalommal maradt anyukámmal a nagy. A szülés idejére anyukám volt vele, utána férjem eohant haza hozzá, ő volt vele 4 napig. Érdeklődve nézte, mikor hazahoztuk a kicsit, kíváncsi volt rá, és a kicsinek is ő volt az első, akin megakadt a szeme úgy rendesen. 😊
Most 3 hónapos a kicsi. Éjszaka alszanak mindketten, reggel 8-kor kel a pici, megetetem, picit játszunk. Kb 9-re visszaalszik, akkortájt kel a nagy. Öltözés, reggeli, játék. Ha kell, ilyenkor főzök, bedobok egy mosást, stb. Ha kel a kicsi enni, akkor a nappaliban etetem, a nagy közben vagy könyveket hoz és olvastat, vagy játszik mellettünk a szőnyegen. Dél körül eszik a nagy, addig a kicsi hintában/játszószőnyegen. Fél 1-1 lefekvés mindkettőnek, nekem is pihiidő. 2 körül kel a kicsi, eszik, játszunk, 3 körül a nagy, eszik, aztán irány az udvar. A kicsi rajtam v pihiszékben, a nagy homokozik, köveket gyűjt, stb. 5 körül jön a férjem, akkor bolt/főzés a program, mikor, mire van szükség. 7 és 8 közt fürdés és vacsi, 9-ig alszik mindkettő. Akkor jövünk mi, filmezünk, beszélgetünk, összebújunk, stb.
Imádom ezt így, sosem csinálnám másképp. Egyáltalán nem nehéz, pedig én is féltem előtte, h h hangolom majd össze őket. 😊
A szoba nálunk külön van, de mindkettő uniszex: zöld és sárga pasztellszínek és állatos falmatricák vannak.
Nálunk teljes bolondokháza volt. 20 hónap van a két gyerek között. A nagy hamarabb "tudta", hogy terhes vagyok, mint én. Egyik napról a másikra meghülyült. 2 hét múlva pozitívat teszteltem.
Terhesgondozáskor, szüléskor családtagok, barátok vigyáztak a nagyra. Nagy segítség volt a Suttogó titkaiban leírt 4É módszer. Az alapján szuper napirendünk lett. (Ami ellen persze folyamatos volt a lázadás)
Jó barátaim lettek az online shopok.
10 hónapos volt a kicsi, amikor visszamentem részmunkaidőben dolgozni. Ez segített, hogy pár órára kiszabaduljak az itthoni őrületből.
Köszönöm a válaszokat!
Ha kisfiam lesz most akkor nem is félek annyira .. inkább ha kislány akkor lesz hamarabb probléma a közös szoba szerintem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!