Mikortól adtatok babátoknak sót vagy egyéb fűszereket?!
mi pont múltkor beszéltük a barátnőmmel h mennyire sótlanul főzünk a közel 2évesek miatt, én amúgy se vagyok sópárti, csak amihez nagyon kell, főzés közben amennyit megkíván csak annyit...a gyereknek 7 hónaposan még nem azt kell megtapasztalnia h milyenek a fűszeres ételek, hanem h milyen íze van mondjuk a natur krumplinak, sárgarépának.....nekik az anyatej után még az is ízes....
szerintem ti még ráértek, én 7 hónaposnak még nem adnék a családi levesből, akkor én még külön főztem neki, talán egy éves az a hátár amikor már bátrabban ad az ember, de akkor sem pacalt....:)
Nagyon ráérnek nekik a fűszerek. Ők még élvezik, hogy ize van az ételnek, ne vedd el ezt az élményt azzal, hogy elnyomod az étel izét a só izével...
Maj 1 év múlva ilyenkor.
En a mi etelinkbe sem teszek egy szem sot se, mert a ferjem szivbeteg es tilos (se leveskocka se semmi sos dolog)
en igy fogok adni a mi etlinkbol a babamnak, mert mi is csak zoldfuszeretk hasznalhatunk.
a család csak ne piszkáljon!!! régen volt az, hogy 3 hónapos babákat már főzelékkel tömtek, pedig szegénykék pocija még nem volt felkészülve rá...
A babák veséje még nem tudja feldolgozni a nártiumot, és a legrosszabb esetben nem is tud megszabadulni tőle, amitől meg is betegedhet. Egy éves kor alatt kerülni kell a sós ételeket és a nátriumban gazdag dolgokat is (pl. ásványvíz).
Egyébként meg nem gáz szerintem, ha nem szokik hozzá a sóhoz, ami felnőtt korban sem túl egészséges...
Ettől még ehet a Ti ételetekből, de azt csak akkor sózd meg, ha a baba adagját már kivetted, vagy ha szükséges, akkor inkább használj zöldfűszereket só helyett.
Ugyanakkor hallok olyan sztorikat, hogy 5 hónapos baba kolbászkarikákat majszol és semmi baja sem lesz tőle, (de kérdem én, ez a gyerek vajon milyen evési szokásokkal kell majd megküzdjön felnőtt korában, ami ugyebár már nem a szülei problémája lesz?!...)
MÁR adhatnál ,ha akarod,nem minden nap,és nem tul sok só-cukor.
Én nem adtam ,csak nagyon ritkán,ha olyt föztem.
1.5 éves de ha neki külön fözök,még most se rakok bele,nagyon finom só nélkül is.Igaz a soskát nem lehet cukor és so nélkül,és nádcukrot használok és tengeri jódozott sót.
egyébként attól is függ, h hol tartotok a hozzátáplálásban, mert pl van olyan ismerősöm aki 6 hós koráig csak anyatejet adott a babájának....ez most egy "divat"......nem feltétlen rossz ez sem, de akkor 7 hónaposan biztos nem a sózásnál tart....
A só egyébként is kerülendő, inkább jódozott tengeri v himalájai, nálunk mindig mikor pl anyu főzött külön a fiamra akart beletenni sót, mert anno náluk ez volt a szokás.....gondolom neked is ezért mondják....
A sóról már azt is hallottam h fehér méreg, na de ez egy kicsit sarkalatos valóban, szerintem még ráérsz azonban a fűszerezéssel bőven, először kaprot, esetleg hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket, van ami pl nem ajánlott picurnak....fehér cukor helyett barna, ill. szőlőcukor pl a sóskába......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!