Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adtatok babátoknak...

Mikortól adtatok babátoknak sót vagy egyéb fűszereket?!

Figyelt kérdés
Most volt hét hónapos, én úgy gondolom most kezdem el szépen hozzá szoktatni. A családból már piszkálnak,hogy miért nem a felnőttek számára elkészített levesből szedek zöldségeket neki. Szerintetek?
2010. júl. 6. 12:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lehet ... zöldfüszereket kaphat hét hónapos kortól pl. kaprot meg ilyesmit és ha nem főzöl nagyon sósan akkor abból is. nyugodtan.
2010. júl. 6. 12:36
 2/11 anonim ***** válasza:

mi pont múltkor beszéltük a barátnőmmel h mennyire sótlanul főzünk a közel 2évesek miatt, én amúgy se vagyok sópárti, csak amihez nagyon kell, főzés közben amennyit megkíván csak annyit...a gyereknek 7 hónaposan még nem azt kell megtapasztalnia h milyenek a fűszeres ételek, hanem h milyen íze van mondjuk a natur krumplinak, sárgarépának.....nekik az anyatej után még az is ízes....

szerintem ti még ráértek, én 7 hónaposnak még nem adnék a családi levesből, akkor én még külön főztem neki, talán egy éves az a hátár amikor már bátrabban ad az ember, de akkor sem pacalt....:)

2010. júl. 6. 12:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Nagyon ráérnek nekik a fűszerek. Ők még élvezik, hogy ize van az ételnek, ne vedd el ezt az élményt azzal, hogy elnyomod az étel izét a só izével...

Maj 1 év múlva ilyenkor.

2010. júl. 6. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ha húsleves van, abból kapja a krumplit, répát, cs.mellet és a levével higítom. Semmi baja nem lesz tőle és nem is főzök túl sósan. Most 7 hónapos, de már 6-hós korától ez van. No ez heti egy alkalmat jelent. Ha én csinálok neki főzit, akkor teszek bele sót, keveset. Petrezsejmet, kaprot, metélőhagymát szoktam.
2010. júl. 6. 12:55
 5/11 anonim ***** válasza:

En a mi etelinkbe sem teszek egy szem sot se, mert a ferjem szivbeteg es tilos (se leveskocka se semmi sos dolog)

en igy fogok adni a mi etlinkbol a babamnak, mert mi is csak zoldfuszeretk hasznalhatunk.

2010. júl. 6. 13:00
 6/11 anonim ***** válasza:

a család csak ne piszkáljon!!! régen volt az, hogy 3 hónapos babákat már főzelékkel tömtek, pedig szegénykék pocija még nem volt felkészülve rá...

A babák veséje még nem tudja feldolgozni a nártiumot, és a legrosszabb esetben nem is tud megszabadulni tőle, amitől meg is betegedhet. Egy éves kor alatt kerülni kell a sós ételeket és a nátriumban gazdag dolgokat is (pl. ásványvíz).

Egyébként meg nem gáz szerintem, ha nem szokik hozzá a sóhoz, ami felnőtt korban sem túl egészséges...

Ettől még ehet a Ti ételetekből, de azt csak akkor sózd meg, ha a baba adagját már kivetted, vagy ha szükséges, akkor inkább használj zöldfűszereket só helyett.

Ugyanakkor hallok olyan sztorikat, hogy 5 hónapos baba kolbászkarikákat majszol és semmi baja sem lesz tőle, (de kérdem én, ez a gyerek vajon milyen evési szokásokkal kell majd megküzdjön felnőtt korában, ami ugyebár már nem a szülei problémája lesz?!...)

2010. júl. 6. 13:09
 7/11 anonim ***** válasza:
7 hónapos kora óta sóval főzöm az ételé. Ezen kívül evett már petrezselymet, kaprot, bazsalikomot, fahéjat. Persze csak keveset.
2010. júl. 6. 13:22
 8/11 anonim ***** válasza:

MÁR adhatnál ,ha akarod,nem minden nap,és nem tul sok só-cukor.

Én nem adtam ,csak nagyon ritkán,ha olyt föztem.

1.5 éves de ha neki külön fözök,még most se rakok bele,nagyon finom só nélkül is.Igaz a soskát nem lehet cukor és so nélkül,és nádcukrot használok és tengeri jódozott sót.

2010. júl. 6. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:

egyébként attól is függ, h hol tartotok a hozzátáplálásban, mert pl van olyan ismerősöm aki 6 hós koráig csak anyatejet adott a babájának....ez most egy "divat"......nem feltétlen rossz ez sem, de akkor 7 hónaposan biztos nem a sózásnál tart....

A só egyébként is kerülendő, inkább jódozott tengeri v himalájai, nálunk mindig mikor pl anyu főzött külön a fiamra akart beletenni sót, mert anno náluk ez volt a szokás.....gondolom neked is ezért mondják....

A sóról már azt is hallottam h fehér méreg, na de ez egy kicsit sarkalatos valóban, szerintem még ráérsz azonban a fűszerezéssel bőven, először kaprot, esetleg hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket, van ami pl nem ajánlott picurnak....fehér cukor helyett barna, ill. szőlőcukor pl a sóskába......

2010. júl. 6. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem csak téged cseszeget a család. Engem is, hogy a húslevesből már ehetne, meg ha nem sózom/cukrozom a kajáját, akkor nem fogja szeretni, stb. DE az enyém még csak 5 hós múlt!!!! Igaz hozzátáplált, de nem haladunk gyorsan (amúgy tápszeres).
2010. júl. 6. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!