Mi történhetett a 7 hónapos gyermekemmel?
Utolsó, nem hiszem hogy belgyógyász kéne nekünk, 4+fél hónaposan már elkezdtük kóstoltatni, 5+fél hónapos kora óta pedig rendesen eszik mindenfélét amit az adott hónapoktól be lehetett vezetni, fokozatosan csináljuk. Az ínye rendben van, bőre rendben van, nem érzékeny semmire.
Valaki írta, hogy szeparációs szorongás... elkezdődhetett már most? Nem korai? Ha folyamatosan mellette vagyok egy idő után megnyugszik ez igaz. Más pedig dackorszakot írt, én még nem is hallottam ilyenről babák esetében. Hogy tudnám kezelni ezeket? (Eddigi válaszokat köszönöm, ment a zöld!)
A szeparacios szorongas elso hullama 6 honapos korban indul tudtommal, 8-10 honaposan van a legdurvabb resze altalaban, es 13 honapos kor korul csillapodik le, majd 1,5 eves kor korul indul az ujabb hullam. Ilyenkor mar attol uvolt a gyerek, ha nem lat, vagy ha nem fogod kezben, maszik utanad a wc-re, csimpaszkodik a labadba.
Irod, hogy regota kostoltatjatok, tejtermeket miota kap? Annak is lehet ez a tunete, de szokott mellette mas tunet is lenni (ezekbol barmelyik, akar csak egy kozuluk: pelenkakiutes, ekcema, piros pottyok az arcan, pottyok a mellkasan, zold, higabb, buzosebb szeklet, gyakori ejszakai ebredes, forgolodas, nyugosseg, sulygyarapodasi gondok).
1 vagyok én írtam a szepát.Fiam 7 hónaposan kezdett szepázni, de valami irgalmatlan módon.:) Szó szerint nem lehetett mellőle elmozdulni egy pillanatra sem.Nem volt jó neki más, ha egész nap mellette ültem a játszószőnyegen az oké volt, de ha már bármi mással foglalkoztam akkor kitört a világháború.Jó egy hónap alatt túl voltunk rajta.
Viszont jogos jó pár hozzászólás.Ha csak pár napja tart, akkor valóban gondolhatsz másra is, új bevezetett ételre, lappangó betegségre(nálunk olyankor 4-5 nappal előtte már elkezd éjszaka is ébredni és nappal is nehezebb vele) esetleg az oltásra is gyanakodhatsz ha kapott mostanában mert némelyik okozhat ingerlékenységet,nyűgösséget.
De ha semmi ilyen nincs és ha kipróbálod,ha meg tudod tenni, hogy egy napig csak ő van reggeltől estig nincs házimunka stb és jobban bírjátok a napot akkor az szepa lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!