Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszert ti hogyan szoktátok...

Tápszert ti hogyan szoktátok elkésziteni?

Figyelt kérdés
több adagot elöre megcsináltok? meg lehet mikroba melegiteni? ha orvoshoz mentek hogy viszitek el a tápot?
2008. nov. 11. 11:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem melegítek a mikróba tápszert. a vízet felforralom majd lehűtöm nem teszem a mikróba. Ha el kell mennem vhová akkor beleteszem a termotáskába a felforrt és kellő hőfokra hűtött vízet négy óráig ezen a hőn marad. És persze minden egyes alkalommal sterilizálom a cumisüveget.
2008. nov. 11. 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi első perctől anyatej + tápszeresek vagyunk. Elég sokat vagyok úton a 3,5 hós kisfiammal, én száraz cumisüvegbe kimérem a tápszer adagot és forralt melegvizet öntök egy termoszba, ezt viszem magammal, amikor kell ráöntöm a vizet és kész is a friss kajcsi.

Itthon is forralt vizet teszek a termoszba és amikor kell frissen készítem. Nekünk így kényelmesebb és mindig frissen van kész a kajcsi.

Jó babázást!

2008. nov. 11. 11:32
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Tápszert soha nem szabad melegíteni,ne csináld meg előre,és ne rakd mikroba,mindig felforralt vízzel kel megcsinálni.

Ahogy az előttem levők írták termoszba kel rakni a felforralt vizet a tápszert előre is ki tudod mérni és így bárhova el lehet menni a kicsivel.

Ha nem felforralt vízzel csinálod,csak melegíttet vízzel úgy nem halnak meg a baktériumok,kórokozók amik a vízben esetleg lábosban vannak,és így a gyermeked könnyen elkaphat valamilyen fertőzést,gondolom ezt te sem szeretnéd.

2008. nov. 11. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A tápos dobozra az is rá van írva hogy elkészítés után 24 óráig eláll.Akkor mégis hogy adod neki ha nem lehet melegíteni?

Egyébként meg ma már vannak nagyon jó babavizek amiket nem kell forralni csak melegíteni mi azt bedobjuk a mikróba és mehet bele a tápi!

2008. nov. 11. 14:23
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos mi majdnem az elejétől tápszeresek vagyunk. Én mindig előre forralok fel vizet vízforralóban és ha kell akkor mindig a lehűlt vizet öntöm a cumisüvegbe és azt a mikróba melegítem majd mehet a tápszer bele. Éjszakára szoktam előre megcsinálni több adagot és a hütőben tárolom addig. Most 1éves a pici és még semmi próbléma nem volt az előre készített étellel. Ja!! Mi 3hónapos koráig babavízet használtam, de a védőnő szernt már adhattam volna a forralt csappvízet
2008. nov. 11. 15:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem a kh-ban a csecsemős nővér előre(!!) elkészítette a tápszert, és a szobában a c.üveg melegítőben melegítettem az ő utasítására! Azóta is pl az éjszakai etetések tápszerét már este elkészítem, hűtőbe teszem, éjjel meg forró vizes edénybe állítva melegítem. Nekünk ez vált be.
2008. nov. 11. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!