Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktátok elkészíteni...

Hogyan szoktátok elkészíteni a babátoknak a zöldbabot?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Hány hónapos babának?
2010. dec. 28. 18:37
 2/4 anonim ***** válasza:

6-7 hónaposan pici rántással és krumplival sűrítve, pici husival turmixolva.

8-9 hónaposan több rántással pici tejföllel, vagy pedig habarással, szintén husival és turmixolva (még nem volt fogunk).

12 hónaposan már úgy főztük ahogy magunknak villával összetörve.

2010. dec. 28. 18:43
 3/4 A kérdező kommentje:
7 hósak leszünk!Köszi!
2010. dec. 28. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:
szia, fontos hogy ha rántod a főzelékeket, mindig csak kizárólag hidegen préselt oliva olajat használj, a finomitott olajoknak köszönhető a sok sziv-és érrendszeri betegség. Persze nem pici baba korban, hanem ha az ember rendszeresen egész életében ezeket használja, ugyanis a finomitott olajakban már nincs tápanyag, pl. E-vitamin, ami létszükségleti épitőköve az ereknek. Tehát csak okosan, ha a babád 0-vércsoportú , akkor a tejtermékeket sem javaslom, mert nekik nincs a tejcukor megemésztéséhez való enzim a szervezetükben. Jó alternativa lehet ilyenkor a valamilyen gabona-alapu tej, mint a rizstej, zabtej, stb. Ezeket bio-boltokban tudod megvenni. Én egyébként minden főzelékfélét simán megpároltam, és kevés tiszta vizzel megturmixolva, pici himalaya sóval izesitve adtam a gyerekeimnek, szerintem minél természetesebben készül, a lehető legkevesebb főzéssel, hogy egy kevéske vitamin azért még maradjon benne, annál jobb. Végülis nem az a lényeg hogy hizzon a baba(ugyanis a fehérlisztnek sincs semmi haszna, helyette teljeskiőrlésü értékes liszteket használj ha már rántod,)hanem az, hogy értékes táplálékhoz jusson az étkezés során, megelégedjen a kis szervezete, nyugodt, kiegyensulyozott ember legyen belőle.
2011. jan. 1. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!