Inek mennyi és milyen segítsége van (volt) a kisbaba mellett?
Hát,anyukádat en sem értem. Az én anyukám örülne,ha többet tudna vigyazni a fiamra,de egyreszt az egeszsege nem az igazi,másrészt a fiam eleg anyás. Ha otthagyom a mamánál,amikor dolgom van,akkor jól elvan,de úgy kell szinte ellopakodnom.
A férjem akkor segít,mikor hazaér a munkából,de ez inkább este van. A házimunkát azért elvégzem vhogy. Az ebéd utáni alvásnal pedig én is ledőlök picit.
De miért az anyukádtól várod a segítséget?
Vele vállaltál gyereket? Ugye hogy nem?
A férjedet viszont joggal "zaklathatod".
Nagyon kevés nőnek jár át az anyukája segíteni, mert vidéken lakik, meghalt, vagy még aktiv korú dolgozo nő. Én anyukám az utóbbi. Soha nem járt át hogy én takaríthassak.....dolgozik, akárcsak a férjem. Es ez a normális, hiszen egy 50-60 körüli nagymama még nem idős!
Sosem értettem amikor a nők segítség után nyavalyognak, hát a férj smafu?! Neki kell kivenni a részét a babás időszakból, annak pedig elégnek kell lennie. Amikor férjem hazajött a munkából, babázott amíg befejeztem másnapra a főzést vagy mondjuk mosogatott, teregetett, felmosott vagy stb. amíg en a babát láttam el. Ezen felül miért kéne napközben is segítség? Baba előtt is csak munkaidő után háztartásoztál, nem? Akkor most miért kéne napközben is??
Szerintem szomorú, ha anyukad azzal vagdalkozik, hogy neki sem segített senki? És? Az neki jó volt? Tuti nem.
A magadnak szültél szöveg meg hülyeség olyankor, ha valaki segítségre szorul. Nem tartom egészségesnek, hogy éjjel-nappal segítség nélkül kell a nőknek boldogulniuk a gyerekeikkel (legalábbis soknak). Semmi baj nincs azzal, ha valaki nem azt tartja követendőnek, hogy tök egyedül oldjon meg mindent, és lenézze azt, aki nem olyan elnyűtt.
A nem alvastol depresszióba esem, így igyekszem aludni, ha tudok. Segítséget is elfogadok, és lehet számítani anyamra, akinek ot gyereke van, nekem pedig csak egy. Neki nagyon kemény élete volt, de ezt sosem lóbálja, nagyon tisztelem ezért.
Ja, és gondolod végig, mi nem létszükséglet. Nálam a vasalas maradt el leghamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!