Inek mennyi és milyen segítsége van (volt) a kisbaba mellett?
Én igenis lefeküdtem aludni, mikor a babám is aludt. A házimunka megvár, amúgy sem szokták az emberek minden áldott nap kisuvickolni a lakást. Főznöm sem kell minden nap, így sokszor játszunk a naggyal, vagy szorakoztatom a kicsit, mikor melyik éppen. Ha a kicsi sokáig alszik, akkor én sem pattanok ki reggel az ágyból, igy a delutáni alvásánál szoktam takarítani... Nem tudom pl azokat megérteni, akik nonstop a takaritással,mosással, főzéssel jonnek aztan nincs idejuk megsem semmire. Kb 4 ora alatt kitakaritom az egesz lakast 2 gyerek mellett, aztán ott marad egy csomó szabadidő... Hiszen mi nők univerzálisak vagyunk.
Ha felteszem a kaját, beindítom a gépet, gyors felporszivozok, felseprek, felmosok, majd teregetés és a kaja sem ég oda. Nem olyan nagy dolog ez. Delelott lazan osszekapom a lakast, hogy csillog is.
Sok segitsegem nincsen, parom solfozik, a nagyert jarok az oviba ebed utani gyerek mert nem szeret mar ott aludni, es a delutanunk szabad.
Az elsőnél kb 6 hónapos koráig nem tudtam főzni nappal, csak este, mikor a férjem már itthon volt és lefoglalta, ő letehetetlen volt. Nappal csak rajtam aludt ugyaneddig, így a pihire rá voltam kényszerülve, ez jó volt, de gyakorlatilag csak vele voltam egész nap, nagyon max egy mosást tudtam bedobni. Csak a férjem esti közreműködése volt, nem is igényeltem mást. 13 hónapos volt a nagy, amikor megszületett a kicsi, aki egy igazi álombaba: eszik-alszik-nézelődik-gügyög-vigyorog. Simán van időm mindenre, a nagylány “segít”, a pici elvan. Amikor mindkettő alszik, én is pihenek, amúgy mindent megcsinálok, mire hazaér a férjem, max egy kis mosogatnivaló marad rá.
A fürdetés az ő dolga egyébként, illetve ha itthon van, simán pelenkáz, etet, vagy elviszi őket sétálni. Más nincs és nem is kell, a mi gyerekeink, nekünk kell megoldani. Én nem érzem nehéznek a dolgot, mindenre van időm mellettük/velük. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!