Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos baba tényleg sovány?

4 hónapos baba tényleg sovány?

Figyelt kérdés

5400 g és 63 cm.

(2800 g-mal és 51 cm-rel született)

A védőnő is megjegyezte, hogy lehetne egy kicsit husisabb. Ismerőseim babái ilyen korban 6,5 kg fölött voltak már.

2019. ápr. 12. 22:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sovány. Esetleg azért látszik annak mivel hosszú. Kislányom 7 hónapos úgyanúgy 63cm csak 7800g.
2019. ápr. 12. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Jaj dehogy is sovány.
2019. ápr. 12. 22:28
 3/7 anonim ***** válasza:

És ismerőseid babái is 3 kg alatt születtek?

Féléves korra kell duplázni, nem 4 hónapos korra, mégis majdnem ott vagytok... akkor?

2019. ápr. 12. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
A babák nem egyformán híznak. Az én fiam is 4 hónapos. 2950 grammal született, 4 hós státuszon 6480 gramm volt. Én azt hittem, hogy hatalmas a korához képest, erre szembesültem vele, hogy van nyolc kilós is. Ha hízik, akkor ne törődj vele, milyen ütemben teszi.
2019. ápr. 12. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne törődj vele, ha amúgy minden rendben. Az én fiammal mindig elégedetlen volt a gyermekorvos (váltottunk is azóta, nemcsak ezért), mert hiába szopott sokat, mindig a súlyhatár alján volt. Engem nem érdekelt a károgása. Most már 3 éves, vékonyabb alkat remek étvággyal, rendkívül okos és mozgékony.

Lehetne husisabb, de ez a védőnőre is igaz... :D

2019. ápr. 12. 23:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát lehetne husisabb tényleg- de ha szépen egyenletesen fejlődik és hízik, akkor biztos, hogy semmi baja sincs- csak kicsit kisebb termet.

Én fiam 3050grammal és 51cm-vel született- ő 4hónaposan 6400gramm és 65cm volt. De eddig hízott jól- utána már csak nagyon keveseket egy hónapban- 1évesen 8kg volt.

Már 7éves és most sem nagy- vékony és alacsonyabb is kortársainál. (de mi így szeretjük:) )

2019. ápr. 12. 23:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Az enyém 3 hós 2670 grammal született (2530 volt a legkisebb súlya), most 4920 gramm és 61 cm. Senki nem mondta, hogy sovány. Kis kerek, formás baba, valóban nem az a nagyon vastag combú, de nem lehet mindenki olyan alkat.
2019. ápr. 13. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!