Kiválthat ellenszenvet egy babában a terhesség?
Amikor két napra "eltűntél" majd megérkeztél, a haragja, az, hogy ellökött annak szól, hogy "elhagytad" csak még pici nem tudja megfogalmazni a fájdalmát. Haragudott rád, amiért eltűntél. Teljesen normális reakció. Sok szeretet, és türelem kell.
Ajánlom, egy kis pszichológia alap műveltséget szerezni, ha rajtam múlna, kötelezővé tenném, a várandósgondozás részévé tenném.
Az hogy két napig nem látott es nem ugrott a nyakadba-teljesen érthető. Egy ilyen pici baba másképp éli meg a dolgokat. Amit nem lát nincs is, nem tudja hogy visszajössz, nem vár és nyilván nem különösebben örül. Ha ellök akkor az lehet azért van mert kiszakítod a kisvilágából. Adj neki időt lehet két perc múlva oda megy hozzád és megölelget.
A másik a hisztiroham- gondolj bele, egy aprócska ember, tele frusztrációval, álló nap alulról szemléli a világot, nem látja mi van fent, alig jut érvényre az akarata. Ha lapoz egy könyvet-elszakad, ha odamegy egy toronyhoz-ledől, nem tud ezt nem tud azt....
Egy dolgot szeretne: x emelje fel, erre jön y és felkapja- te hogyan reagalnál ha valaki akaratod ellenére felkapna... hát gondolom elszakadt nála a cérna. Ez egy nagyon nehéz korszak. De nem ellened irányul egyszerűen ez egy ilyen korszak, ügyesedni fog, egyre több minden sikerül egyre jobban beleillik a világba és úgy lesz egyre könnyebb vele, neki.
"Pl volt olyan, hogy két napig nem látott és amikor haza értem hátat fordított nekem és ott hagyott egy napig nem jött a közelembe:("
Ennek semmi köze a terhességedhez.
Nem tudom, mi miatt hagytad 2 napra magára a 14 hónapost, de kb. ezt várhatnád ilyenkor akkor is, ha nem volnál terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!