Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi esély van arra hogy...

Mennyi esély van arra hogy születéskor elcseréljék a gyereket?

Figyelt kérdés
Kételkedek benne hogy az én gyerekem lenne.milyen vizsgálatnak hívják amikor az anyától meg a gyerektől is vesznek vért? Egyezik e egyáltalán.
2019. márc. 31. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%
Khm, utolso, nézik a vércsoportot, ha arra ők van, pl RH- anya. Ebben az esetben mindig nézik.
2019. márc. 31. 16:45
 12/22 Coffelia ***** válasza:
92%

A vércsoport-meghatározás nem automatikus. 2016-ban született a fiam Budapesten, és azóta sem tudjuk a vércsoportját. Az igaz, hogy a férjem jelenlétében kapott ruhát és karszalagot, amiket nem vettek le róla, amíg vissza nem kaptam, onnantól meg velem volt. Ilyen körülmények között nemigen lehet a babákat elcserélni, de te tudod, mi volt a kórházban.

Ha kételyeid vannak, járj a végére, nehogy megkeserítse a kialakuló kapcsolatotokat.

2019. márc. 31. 16:58
 13/22 anonim ***** válasza:
70%
Kedves 16:45-ös. Ritkán néznek teljes vércsoportot RH összeférhetetlenség gyanúja esetén. Pont azért mert felesleges. A legtöbb esetben maximum RH faktor meghatározása történik. Khm.
2019. márc. 31. 17:03
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Itthon ennek az esélye kb. nulla. A karszalagot még a szülőszobàn rárakják.
2019. márc. 31. 17:55
 15/22 anonim ***** válasza:

16!

PL. PÉLDÁUL.Tudod mit jelent? Egyedi esetkent kiemelve, hogy érthet ő légyen. Nézik a vércsoportot, HA ARRA OK VAN. Ilyen ok pl az RH összeférhetetlenség. Milliós másik mellett. Egy szóval nem mondtam, higy minden esetben mindent néznek. Khm

2019. márc. 31. 17:59
 16/22 anonim ***** válasza:
90%

Komolyan ennyi az indokod, hogy nem hasonlit ratok? Az öcsémmel kb mintha ikrek lennénk, de a hugunk nem hasonlit sem anyánkra, sem apankra. Kiköpött nagyanyank fiatalon. Na és? Anyám se rohant dns tesztre, mert elcserélték a gyereket, pedig az 30 éve volt, és akkor még nem karszalagoztak.

Manapság már a szülőszobán rajta van a karszalag, anelkul ki se viszik a gyereked onnan.

2019. márc. 31. 18:34
 17/22 anonim ***** válasza:
40%

9 hónapos gyereken még nem feltétlenül fogod látni a hasonlóságot. Ennyi idősen az én gyerekeim sem hasonlítottak egyikünkre sem igazán.

Karszalag volt a gyereken a kórházban? Ha igen, akkor esélytelen, hogy elcserélték volna, hacsak nem egyszerre szültetek többen egy helyiségben, ami manapság szintén nem jellemző annyira.

2019. márc. 31. 20:04
 18/22 anonim ***** válasza:
88%
Az én kislányom kicsinek tiszta apja volt, most másfél évesen egyikönkre sem hasonlit kicsit sem. Akkor most menjek reklamálni a korházba?:D
2019. márc. 31. 20:14
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A gyereked nem a férjed vagy a te klónod.

Majd lehet, hogy hasonlítani fog rátok, vagy lehet, hogy valamelyik nagyszülőre/dédszülőre/ükszülőre...

4 éves unokaöcsém pl kiköpött apai üknagyapja, se az anyjára, se az apjára nem hasonlít.

2019. márc. 31. 21:35
 20/22 anonim ***** válasza:
65%
Most a karszalagtól függetlenül. A kórházak zömében (már ha nem mindegyikében) kivételes esetektől eltekintve szülés után megkapja az anya a babát, (apa is, ha ott van). Oké, hogy az óúszülöttek idegen szemnek mind egyformák, de na. Ki a fene ne ismerné fel a gyerekét, miután már látta? Nem tudom, de én elképzelni sem tudom, hogy azután, hogy a hasamon pillegett még jó ideig "szutykosan"(lepény megszületése, varrás alatt is és még utána) , nem tudom elképzelni, hogy miután elviszik, másikat hoznak vissza és nem tűnik fel. Én már anno elsőként 2000-ben is az Istvánban szültem, a gyerek csak addig volt távol tőlem, amíg szülés után már elvitték és vajúdóból az osztályra kerültem, meg amikor vizsgálták. De ha olyan helyen szülök, ahol nincsen velem, akkor sem tudná összekeverni senki sem, karszalag ide vagy oda. Azoknak is megmutatják a babát, akik esetleg megfogni nem tudják (komplikáció, zűrös császár egyéb miatt), meg ott van apa is, aki nálunk fürdetéskor, méréskor is velük volt. Mégis ki a fene az, aki nem ismeri fel a saját újszülöttjét azután, hogy már látta? Mert azt nem hiszem, hogy miután kibújt a csecsemősök elszaladnak vele, aztán meg zárt ajtók mögött dugdossák, hogy egyik szülője se ismerje fel. Hazaadáskor meg már eleve nem lehet csere, mert ha valaki teljesen retardált is feltűnne neki, hogy pár napig másik gyerek volt nála. Szülés után közvetlenül meg képtelenség elcserélni egy gyereket, hacsak nem valami nagyüzemi gyerekgyárban van az ember, ahol épp vele egy időben szülnek még százan, kaotikus körülmények között, de ez meg inkább már sci-fi kategória és ha valahol a világon létezik is ilyen, Magyarországon biztosan nem, illetve a 21. században (de akár a 20.-ban is)ritka lehet mint a fehér holló, ha kizárni a teljes világot tekintve nyilván nem is lehet.
2019. ápr. 1. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!