4 hónapos baba húzza fel magát ülésbe. Nem korai még?
Teljesen rendben van ez így. Nekem a harmadik fiam volt ilyen, 4 hónaposan fél kezére támaszkodva ült (magától), 5 hónaposan már magabiztos, támaszték nélküli volt az ülése.
9 hónaposan felállt, állati sokat gyakorolt, ügyködött fáradhatatlanul a járókában. 10 hónaposan önállóan járt.
Ha saját maga csinálja, hagyni kell.
Egyetlen gyerek sem úgy kezd ülni MAGÁTÓL, hogy "hasizomból felül", hanem vagy mászásból vagy hasonló pozicióból kiül a lába mellé támaszkodva!
Az meg, hogy segíted kapaszkodva felülni, csak árt neki!
Ha maga csinálja, haygni kell, de nem úgy, hogy elé tartod az ujjadat, hadd húzza fel magát. Add a kezébe a játékát, és engedd el. Ha nem tartasz ellen neki, nem fogja ülésbe húzni magát.
Mikor ébren van, minél többet fektesd hasra. Először hasonfekvésből kéne feltámaszkodnia, aztán hasáról a hátára és vissza fordulni, négykézlábra állni, és valahol ezután jön az ülés.
Értem, köszönöm! Nem ültetem és nem is írtam, hogy hasizomból ül fel, csak azt hogy nagyon keményen igyekszik úgy is.
A kiságy fölé belóg a játéka és el is éri. Abba kapaszkodik és húzza fel magát.
A hasra tevéssel az a gond, hogy minden irányba forog már és nem marad meg egy helyben. Gyűlöl hason lenni. Hiába szórakoztatom amint lehet már fordul is át a hátára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!