Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mikortól adta azt enni...

Ki mikortól adta azt enni babájának mint amit Ti etettek?

Figyelt kérdés
2010. júl. 4. 07:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
9 hónapos korától eszi azt amit mi. Nem volt hajlandó megenni amit neki főztem. Figyeltem a fűszerezésre és a zsírosságra eleinte.
2010. júl. 4. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is kb 9 hótol adtam neki mindenfélét,elötte 8 hótól már tejet tápi helyett,aztán kakaó,és imádta az első hamik egyike a bébiételeken kívül a sajtos tejfölös tészta volt,apa sokat evett olyat imádja és ő is kiharcolta,olyan aranyos volt mikor szívogatta a spagetti tésztát,pedig mg foga sem volt:-))))

2010. júl. 4. 07:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Kb 9 hótól kóstol, de most 15 hónaposan még mindig messze nem azt eszi, amit mi. Nem hajlandó darabosakat enni, ezen kivül 9 hónaposan még foga sem volt... Mostanában már elkezdte, hogy belekóstol bármibe, amit én eszem, de csak ha nem túl darabos, és csak keveset eszik belőle, még mindig kéri utána a saját kis főzelékét :) Az egyetlen felnőtt kaja, amit imád, az a sonkás szendvics :)
2010. júl. 4. 08:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Kislányom már 7 hónapos kora óta érdeklődik a mi ételeink után. Nagyon édesen tud kunyerálni belőle. Így mindig "rejtettem" a tányérra olyan ételt amit tudtam neki is adni, arra az esetre ha olyat főztem, amit ő nem ehetett. Kb. ezzel egy időben kezdtem kóstoltatni vele a felnőttes ételeket is. Nem szoktam túl fűszeresen, sósan főzni, mert nem szeretem. Puffasztó ételeket, "tiltott" gyümiket, tejet és még jó néhány dolgot továbbra sem adok neki. A többit is csak mértékkel. Majdnem 9 hós.
2010. júl. 4. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

10 hónapos kortól,mert kinézte a szánkból amit ettünk:D,és apjánál addig kuncsorgott amíg nem kapott belőle.

Üveges bébiételt már csak akkor veszünk,ha megyünk valahová,utazunk.

2010. júl. 4. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Én korainak gondolom a fent megjelölt időpontokat arra, hogy ugyanazt egye a kicsi, mint a felnőttek. Nem csoda, hogy (idézet)

"A Magyar Gyermekorvosok Társasága által nemrég végzett felmérés szerint az 1-3 éves magyar kisgyermekek többségét nem megfelelően táplálják. A legnagyobb probléma az, hogy a szellemi fejlődéshez szükséges vasból sokkal kevesebbet fogyasztanak, sóból viszont négyszer annyit, mint amennyire szükségük lenne, ezen kívül a többségük minden nap (legalább egyszer) kap édességet, miközben a felesleges cukorbevitel növeli az elhízás és a cukorbetegség kialakulását."

A hozzátáplálás szabályait érdemes betartani, mert a babák szervezetét megterhelik a (még) nem nekik való ételek, akkor is, ha ez másnap (még) nem látszik rajtuk.

Szerintem érdemes 1 éves kor alatt külön főzni a kisbabára, hiszen az egészséges életmód megalapozása már itt kezdődik. Tipegő babáknak már egyre több mindent lehet adni; és van egy "meglepő" megoldás arra is, hogy ne kelljen külön (kétfélét) főznünk: étkezzünk mi magunk is egészségesen:)

Ha érdekelnek dietetikus által összeállított tanácsok, tippek baba etetésére vonatkozólag, 6 hónapostól tipegő korig, írj.

2010. júl. 4. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!