Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anya vagy amilyennek...

Olyan anya vagy amilyennek gondoltad, hogy leszel?

Figyelt kérdés

En pont az ellenkezojet gondoltam magamrol.

Mindig is tudtam, hogy szeretnek gyerkket.Ugy kepzeltem, hogy hatarozott megis laza leszek.

Ehez kepest mindig aggodok es tulparazok mindent.

Te is elkepzelted, regebben, hogy milyen leszel a gyermekeddel? Ehez kepest milyen szulo lettel?

2010. júl. 3. 22:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%

A legcikibb az egészben, hogy óvónő vagyok, és 10 év munka után jöttem gyesre. Nagyon szerettem a munkámat, a gyerekek is szerettek, 6 évig olyan oviban dolgoztam, ahol 2/3-ad rész halmozottan hátrányos etnikum volt. És volt türelmem hozzájuk, szerettem őket.

De már nagyon nagyon vágytam saját babára is, és nagyon boldoggá tett a kislányom érkezése. Mondom, jó ideig flottul ment minden, úgy éreztem, jól koordinálom a dolgokat, a háztartás is rendben volt, a babával is sokat foglalkoztam, rengeteget játszottunk, csatangoltunk....

Aztán, ahogy nagyobb lett, 3 év körüli, valahogy kifogytam magamból. Nem találok erre jó szót. Aztán jöt a második baba, és a helyzet egyre rosszabb, nem hogy javulna. Ami a legjobban bánt, hogy meg kell erőszakolnom magam, hogy legyen kedvem játszani vele! NEKEM, aki 10 évig 25-30 gyerekkel játszottam minden nap, és élveztem...a sajátommal meg már nincs türelmem. Ha látom, hogy fut a ház, ha tudom, hogy épp elaludt a kcsi, de biztos mindjárt felkel, ha tudom, hogy teregetni kellene (mint most is :-((), akkor egyszerűen képtelen vagyok leülni iskolásat játszani a babákkal, ő pedig jön utánam, és nyúz, én meg küldözgetem, de csak jön, akkor emg már a plafonon vagyok.

Nah, mindegy, ez az én saját problémám, ne haragudj, hogy ha úgy érzed offolom a topicod! :-( Csak ez most úgy kibukott belőlem! :-( Bocsánat még egyszer.

2010. júl. 3. 23:13
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem erzem ugy.

Sokszor egy ismeretlennel konnyebb megbeszeni a dolgokat mint ismerosokkel, mert nem kell felni, hogy mit gondol rolunk.

Mgertelek, hogy nehez.

1 gyrmekkel is sokszor nagyon nehez nem hogy kettovel.

Talan egy kis pihenes nem artana!!

Nincs nagyszulo a kornyken aki vigyazna a picikre egy napot amig elmennel massziroztatni/kozmetikushoz/fodraszhoz/manikuroshoz/szaunazni??

Rengeteget segit nekem ha csak valaki megnyomkodja kicsit a vallam.

Egy igazi kenyezteto masszazs es egy szauna csodakra kepes!!!

Igazan megerdmelnel egy ilyen napot!!

2010. júl. 3. 23:23
 13/25 anonim ***** válasza:
75%

2. valamint utolsó előtti válasz, mintha én írtam volna...

Én nem vagyok óvónő, de nekem is mindig óriási türelmem volt más gyerekeihez, míg nekem nem volt. Most van 3,imádom őket, de néha én is ezeket érzem, mint Te... nagyon rossz ezzel szembesülni, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy az ember eltervezi, szeretné...

2010. júl. 3. 23:30
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

Ne is mondd, nagyon jól esne! :-))

A szüleim a közelben laknak. Én nem szeretem a segítségüket kérni, mert szeretném azt a látszatot kelteni, hogy nem szorulok az idős, beteges szüleim segítségére, boldogulok egyedül is....még inkább nekem illene segítenem őket, de ettől függetlenül maguktól is segítenek. Csak az a baj, hogy ilyenkor is csak azt érzem, hogy milyen anya vagyok én, hogy lepasszolom a nagyot, és még örülök is, hogy egy kicsit nincs itthon, ahelyett, hogy én lennék vele, hisz valójában rám vágyik, velem akarna játszani.

Nem, én csinálom rosszul, nem jól osztom be az időmet. Reggel még viszonylag jól indul a nap, van energiám házimunkázni is, meg a gyerkőcökre figyelni is, de a délután már túlélés estig, mire végre hazajön a férjem. :-( Olyankor már mindenre ugrok, semmihez és senkihez nincs türelmem.

2010. júl. 3. 23:35
 15/25 A kérdező kommentje:

Attol, hogy nem ugy mennek a dolgok ahogy szeretnenk meg nem lesz rossz anya valaki.

Abban pedig biztos vagyok, hogy ez testi lelki es szellemi kimerulteg miatt lehet.

Ha valakinek van jo otlete akkor megoszthatna Velunk, hogy hogyan lehetne visszanyerni a turelmet.

Biztos nem lesz egyszeru, de hiszem hogy sikerulni fog!

2010. júl. 3. 23:36
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Elég belőlem, beszéljünk most már rólad is, miben érzed úgy, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezted?
2010. júl. 3. 23:37
 17/25 A kérdező kommentje:

Huuh.

AZT HISZEM AKKOR AZ ONERTEKELESEDDEL VAN GOND!!

BIZTOS, HOGY NM VAGY ROSSZ ANYA!!!

Kimerult vagy az egesz napos robotolastol s ez a 2 nam ugyan az.

Persze magas elvarasokat tamasztunk magunk ele es nehez azt utolerni....sot neha lehetetlen!!!

Amikor megszuletett a lanyom anyukam el jott 2 htre segiteni.

Na mi ketten nem voltunk olyan jo anyak mint amilyen egyedul akartam lenni.

Bar en a lehetetlent is mgkisereltem!!!

2 hoanpis napi 3 orakat aludtam, hogy midig ott legyek ha a lanyomnak szulsge van ram.

Na ettol ugy kibuktam, hogy egy hetig csak sirtam es sikeresen el is apadt a tejem.Mar az a keves ami ennyi stressz mellett volt.

Na utana ettol lettem depis, de nem kicsit.

Furak vagyunk mi anyukak :D

2010. júl. 3. 23:41
 18/25 A kérdező kommentje:

Igazabol csak szeretnek lazabb lenni :)

Nm korhazba cipelni mert tussznetett kettot.

4.5-5 honapos babaval igazabol sok mindent meg nem lehet elrontani....azon kivul amit irtam, hogy tul aggodos vagyok/voltam es ettol elapadt a tejem.

Nem igazan magamrol akartam beszelni.Csak kivancsi voltam, hogy masoknal sikerult-e a "feladatot" ugy megoldani ahogy szerttek volna :)

Nem vagyok elkeseredve mert tudom, hogy egyre konnyebben fogom venni az ilyen jellegu helyzeteket.

Mar nha 6-7 orat is alszom :D

2010. júl. 3. 23:45
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a nem alvás ki tudja készíteni az embert. Nekem mindkét gyerekem sűrűn ébred éjszaka (a nagy már nem, de olyan 2,5 éves koráig ő is), úgyhogy biztos annak is köze van az "állapotomhoz", hogy 4 éve nem aludtam egy normálisat.

Látod, az a bajunk, hogy túl görcsösen akarunk jó anyák lenni. Ha sokkal lazábbak lennénk, nyilván mindenkinek jobb lenne, de olyan nehéz lazábbnak lenni. Én egyszerűen nem érzem jól magam, ha szalad a ház, nincs lelki békém. Nem kell glédában állni mindennek, de legyen olyan állapotban a ház, hogy ha jön egy vendég, ne kelljen szégyenkezni.

És akkor itt jönnek a problémák. Lányom lelkesen hív, hogy játsszunk, de kupi van, nincs türelmem leülni játszadozni. Nekifogok pakolni, hívom, segítsen. Vagy jön, de látványosan szenved, vagy nem jön egyáltalán (itt kezd emelkedni a pumpa). Vagy bevágja magát bosszúból a TV elé (erre alergiás vagyok), vagy nekifog egyedül játszani, aminek egyrészt örülök, másrészt ez azzal jár, hogy azon a csapáson, amin én elpakolok, ős zépen visszapakol, mert pont az pont akkor pont oda kell. Úgyhogy abszolút nem látszik semmi a munkámból.

A kicsi meg most kezdett mászni, állni, és borzasztó érdekes a világ, mindent el akar érni, meg akar fogni. Első babánál még egyszerű volt, de most minden pillanatban észnél kell lenni, nincs-e a földön véletlenül egy legókocka, vagy egy playmobil kütyü...

Szóval ziz az egész nap. És mire valahogy elérem, hogy nagyjából OK minden, és JÓL VAN AKKOR, ÜLJÜNK LE JÁTSZANI, szinte látom magam, amilyen üveges a tekintetem, sehol semmi csillogás, semmi lelkesedés....élmény lehet velem a közös játék! :-(

Fenébe, pedig tényleg olyan jól ment az elején.

Amúgy én is szuper aggódós vagyok. Nem tudom, más hogy csinálja. A védőnéni mindig mosolyog rajtam, gondolom, el vagyok könyvelve, mint paramama, de képtelen vagyok lazán kezelni a dolgokat. Szerintem ilyen típusok vagyunk!

Amikor megszületett a lányom, az öröm és boldogság mellett az első megdöbbentő felismerés az volt, hogy úristen, én most már életem végéig aggódni fogok ezért a csöppségért! És eddig valóban! :-)

Köszönöm a topicodat, nagyon jól esett ezeket a dolgokat kiírnom magamból!

Nyugodalmas jó éjszakát és boldog babázást neked!:-)

2010. júl. 4. 00:04
 20/25 A kérdező kommentje:
Nektek is nagyon jo ejszakat es ha van kedved beszelgetni irj privit barmikor :)
2010. júl. 4. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!