Rosz anyának érzem magam 5 hónapos kislányom van. Mit tegyek?
Korai volt a gyerekvallalas nem elted ki magad nem lehet konnyu. En ebben a korban nem is akartam lekotni magam senkivel pedig igertek fut fat de kiderult egyik pali se volt normalis
Mint akkoriban hittem. Belső hang nem engedett.. es jol tettem mar latom, mert elbasztak volna az eletem magamra hagytak volna a gyerekkel vagy hasonlo finomsagok... Aztán inkább egyedulallo voltam egy ket kisebb kaland becsuszant..de nem kotottem le magam. Kibuliztam magam sokat mentem discoba stb.. nem bantam meg. Kb 23 eves koromra vegre beerett a fejem lagya. Talalkoztam parommal aki egy rendes pasi es gyereket valaltunk 24 evesen. Volt h ugy ereztem nem birom tovabb kikellene mozdulni.. persze a nagy bulis baratok eltuntek mellolem egyszercsak magamra maradtam. Parommal mrg a gyerekkel kapcsolodtunk ki. Ez is egy alternativa. Menjetek gyerekkel egyutt kikapcsolodni pl strandra stb. Parodnak is ki kellene venni a reszt ahogy elottem irtak. Parom is ravettem pedig ö is felt es nem bantam meg mert jo apava valt. Eleinte bénáznak aztan belejönnek. Pl pelenka cseret is megcsinalja azota ugyesen, megeteti es segit a furdetesben is... Aztan kesobb ra tudod bizni elmehetsz kikapcsolodmi a baratokkal egy ket orara. De pl az en gyerekem annyira anyas h nem szivesen hagynam magara igy en altalaba magammal viszem ahova tudom. Az ejszakai kikapcsolodas ha nem iszol sokat vagy egyaltalan nem... akkor belefer. Egyebkent ahogy nőnek annál ragaszkodobbak.( 17 honapos gyerek anyukaja)
Nem mer, vagy nem akar?
30 évesen szültem, a párom akkor volt 35. Sose felejtem el mikor az ő kezében kezdett el sírni, ekkor apuka rám nézett és kétségbe esetten kérdezte hogy most mi baja? Én meg visszakérdeztem hogy szerinted nekem el szokta mondani? Én persze tudtam mi a baja, de nem akartam helyette sem megcsinálni sem elmondani. Elmagyaráztam, hogy szépen el kell indulni a kályhától. Lehet-e éhes, pelenka tiszta-e, fázik/melege van stb.
Ha ilyen esetekben anyuka mindig ott terem és kiveszi apa kezéből a gyereket akkor értelemszerű, hogy idővel apa nem is próbálja megérteni miért sír a saját gyereke. És ijesztő lesz számára ha egyedül kell vele maradni. Az én férjem akkor megértette, hogy nekem sem mondta el senki az elején. Nekem is idő volt megtanulni a jelzéseit.
Én 33 éves vagyok, 3 hónapos a babám.
Sem bulizni, sem utazni nem volt soha lehetősègem. Pár évig amatőr sportoltam, ennyi.
Ez a kiélés ez divatos hülyeség. Ne gyárts és sirass sztereotípiákat.
Menj bátran bulizni. Ha 6-8 hónaposan jön a szeparációs szorongás, úgysem figsz tudni.
Az apjára meg kisgyereket nem lehet rábízni. Én óvodás korig semmiképp nem hagynám az enyémet másra. Néha, ha dolgozom, 2-3 órát vigyáz rá az apja, előre tervezzük, hogy fáradjon ki és hogy aludjon el addigra sétáltatva. Mert ha ébren van, utánam sír.
Nekem nincs mondjuk igènyem elmenni, humán szakmában szarrá dolgoztam magam évekig, addig örülök, amíg nem kell kimenni a házból és bárkire ránézni cagy hozzászólni 😂
De mindenki más, és ha Te és a babád is bírjátok, menj bátran!
Csecsemőnek elsődleges gondozója van, tehát az apa szerepileg nem ugyanolyan szülő, hanem az első ember lesz, akivel a világból kapcsolatba kerül.
Az anyával ilyen pici baba még azonosítja magát. Az elsődleges gondozó hiánya a babának mindenképp trauma. Szakkönyvek szerint egy éves kora körül érti meg, hogy az anya külön személy, aki esetleg elmegy, de vissza is fog jönni.
Ettől még az apa ugyanolyan értékes szülő, mindenben be tud segíteni, és később hosszabb időre is pótolni tudja majd az anyát.
Nem tipikus családokban lehet más is az elsődleges gondozó, de a csecsemő fejlődéséhez szükséges, hogy ez ugyanaz a valaki legyen, és ne nélkülözze soha, ha hiányolja.
Ettől még jó alvó babája mellől nincs semmi gond, ha elmegy kicsit szórakozni a kérdező.
Soha életemben nem szerettem bulizni, sőt, kifejezetten idegesít a hangos zene meg egyebek, de ennek ellenére egyáltalán nem esik nehezemre megérteni, hogy valakinek erre van igénye akár gyerek mellett is. Sok ember sajnos nem bírja felfogni, hogy másoknak más igényei vannak, és rögtön megy az ítélkezés, hogy gyerek mellől miért kell eljárni bulizni. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy elég kikapcsolódás és feltöltődés neki egy sorozat vagy egy könyv otthon, valakinek igenis kellenek azok az ingerek, amik egy nagyobb közösségben vagy szórakozóhelyen érik. Ettől még nem leszel rossz anya. Rossz anya az, aki nem gondoskodik a gyerekéről, bántja, nem neveli stb. Az, hogy néha elmész szórakozni egy estére, nem tesz rossz anyává.
Vannak babás ismerőseid? Esetleg kialakíthattok egy bébicsősz kört, felváltva vigyáztok egymás gyerekére, ha épp szükséges. Így ingyen jut mindenkinek bébiszitter, és ha a gyerekek nagyobbak lesznek, lesz kivel játszaniuk majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!