Hátra kell húzni a kisbabák fitymáját vagy sem?
Mert valaki azt mondja, hogy 2 éves korig nem, de olvastam több helyen hogy igen. Akkor most hogy van ez??
6 hónapos a kisbabánk, de még nem mertem húzgálni neki.... meg olyat is olvastam, hogy ha megsértjük, ha bereped, akkor még nagyobb baj lehet.
Ki mikor csinálta??? segítsetek , köszönöm!!
Ezen éppúgy megoszlik a vélemény, mint a babahordozón, a bébikompon, a hozzátápláláson és hasonló dolgokon.
Végletek vannak, hogy első naptól kell, meg hogy nem is kell egyáltalán...
Szerintem ezt mindenki maga dönti el, hogy hogy fogja kezelni, kire hallgat, magára, a dokira, az anyjára, vagy az itt kapott válaszokra.
Nekem lányom van, a szomszédban van egy kisfiú, neki a dokinéni 6 hósan kezdte el. Az első után nagyon fájt neki, ki is pirosodott, de azóta nincs gond. Fürcsinél megmossák neki annyira hátrahúzva, amennyit kényelmesen enged (anyuka szerint a doki jóval hátrább húzza, ha megnézi, mint ő fürdetéskor)
Nekünk azt mondta az orvosnő, hogy nem kell egyből születés után huzigálni, mert beszakadhat, berebedhet és ez fáj neki. Persze ő azért megnézte, hogy nem-e lehet de nem erőltette. Aztán úgy két hónapos kora körül próbálta mégegyszer, akkor már felhúzta és mondta nekünk, hogy most már csinálhatjuk mi is fürdéskor. Mindannak ellenére, hogy csináltuk (csak mi is félve) mégis kicsit lenőtt, de szerencsére kicsit eréjesebben felhúzva még megoldható volt a dolog, szóval most újra nincs problémánk (6 hónaposak vagyunk). Nem fájt neki, csak kicsit bepirosodtt, de nem vérzett és pisiléskor sem sírt, mint azok akiknek végül meg kell pattintsák.
Nagyon sok kisfius anyuka kérdez rám, hogy mondta-e nekünk az orvosnő, hogy kell felhúzni, mert nekik nem mondták és mire elkezdték volna csinálni már késő volt, csak orvosi beavatkozás segített. No de persze mindenki maga dönti el, szerintem nem árt ha kicsit próbálgatjátok. Nálunk a férjem csinálja, ő mégiscsak szakibb mint én ebben :-))))
Az a baj ebben a témában, hogy a fitymaszűkületnek sok fokozata van, és sok hozzá nem értő adja a buta tanácsokat. Nekem két fiam van, tehát tudom(?) a dolgokat, mert mi már a műtéten is átestünk.
Ha gondolod megfogadod: 1 éves korig egyáltalán nem kell, aztán fürinél a vízben, ha már felpuhult a bőr óvatosan, kíméletesen. Persze nem árt közben a dokinak is megmutatni. Ha ezek után sem változik a helyzet, kb. 1 év érdemes egy gyermek urulógusnak megmutatni. Ő elmondja mi a teendő! Azért nem írom le, mert minden gyereknél más és más!
:-)
Utolsó válaszolótól kérdem, ha már műtéten is estetek át nem értem, hogy vagy képes mégis kitartani az mellett, hogy 1 éves koráig nem kell hozzányúlni? Úgy látszik ez nálatok nem vált be, mégis ezt tanácsolod másnak is.
Ha nem erről van szó, akkor meg nem értem milyen műtétetek volt vagy arra miért volt szükség?
Kedves 4!
Vártam ezt a kérdést! Ezért írtam azt, hogy a fitymaszűkületnek sok fokozata van, mert nálunk az az eset állt fennt, amit már csak műtéttel lehet korrigálni.
Most is kitartok a válaszom mellett, ha egy kicsit utánna olvasol te is meggyőződhetsz erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!