Kisbabák itatása? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Sok helyen olvasom, hogy cumisüveget használnak az anyukák a baba itatására.
Nekem viszont az a gondom, hogy a babám nem szereti a teákat, se a vizet. Napi 6-7× eszik, két hónapos.
Sajnos szoptatni nem tudom, mert ő maga nem hagyja. Sok mindent kipróbáltunk, hogy visszatérjen rá, de maradt a fejés és a cumisüveg. Hozzáteszem, előtte sosem látott cumisüveget, így cumizavara sem lehet!
Ilyenkor hogy itassam? Vagy esetleg mivel?!
Nem akarom itatni, főleg, ha neki elég az anyatej/tápszer!
Csak azt hittem, hogy én rontok el valamit és rosszul csinálom a dolgokat!
Amíg nem kezdtem el a hozzátáplálást addig lányom is csak a tápszert/cicit fogadta el, vizet nem. Amúgy én néha kiskanállal, néha cumisüvegből próbáltam itatni vízzel.
Mikor 6 hónapos lett és már evett ezt-azt a tápszeren kívül, akkor vettem neki Aventes varázsitatót és abból ivott.
Két hónaposan még nincs szüksége vízre, ha nem fogadja el, nem baj. Idővel majd elfogja fogadni.
Mostanában újra sokat hallani erről az itatás dologról. A csak szoptatott babáknál egyszerűbb a dolog. Ha nyűgös, mellre teszed, és ha csak néhány kortyot szopik, akkor szomjas volt. A szoptatás elején jövő tej amúgy is hígabb, szomjoltó. Ha tovább szopik, akkor jön a laktató hátsó tej, ez már inkább táplálék. Nálad sajnos ez egy üvegbe kerül. De a gyereken látszik, ha szomjas. Sírós, nyugtalan, hiába veszed fel. Ha a te babád nem ilyen, akkor elég neki ennyi folyadék.
Ha itatni akarod, én még a fecskendőt tudom javasolni. Kisfiam aluszékony volt a sárgaság miatt, hamar elpilledt a cicin. Fecskendővel adtam neki plusz tejet, mert fontos volt a sok folyadék. Nagyon jól lehet vele itatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!