Anyukák! Ez működik! Hallottatok már erről a kullancs-eltávolítási módszerről?
Ma reggel legnagyobb megdöbbenésemre a kislányom nyakánál egy kullancsot találtam (azért megdöbbentő, mert megyeszékhelyen élünk, panelban, és tegnap nem voltunk kint, este hajmosás is volt fürdéskor, reggel mégis ott volt ez a dög!!!!)
Egy gyufaszál fejét megnyálaztam, és köröztem a kullancs körül. Sajnos a kislányom nem volt elég türelmes, így azt gondoltam, nem volt hatékony a módszer, de két perc múlva a kullancs kijött a bőréből, és mivel a nagy potroha lehúzta, a párnán találtam meg!!!!
Működik a módszer!
Köszönöm mindenkinek, aki kiírta ide, mert először kicsit bepánikoltam, de eszembe jutott ez a módszer, és kint van a kullancs, tépés, kanál és csipesz nélkül!
Hát én nagyon bízom benne, hogy mivel nem erőszakosan távolítottam el, így megússzuk a fertőzést.
De most azért elbizonytalanítottál...
Szerintem, ha csipesszel összenyomod, akkor nagyobb az esély a sebbe "ürítésre", mint így.
Remélem "rendes" kullancs volt, és nem fertőzte meg a kislányomat...
Ettől a módszertől miért jön ki? A gyufának van köze hozzá? Vagy mi?
Nekem az jut az eszembe, hogy azért jön ki, mert "rosszul" érzi magát, akkor meg kínlódik és 2 perc alatt van ideje "üríteni".
Én eddig csipesszel szedtem ki magamból, pár másodperc volt. Fordítottam jobbra, ha nem jött ki, balra is és már kint is volt.
Én azt olvastam, hogy szereti a foszfort szereti, ezért inkább a gyufa fejére megy át.
Nálunk nem ment át, mert annyi ideig nem volt el a gyerkőc, de önszántából kijött.
Remélem, hogy nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!