Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most az én babám túl vékony,...

Most az én babám túl vékony, hogy mindig rácsodálkozzanak és piszkáljanak amiért nem olyan pufi és nagy mint a mostani csecsemők?

Figyelt kérdés
Teljesen egészséges, látta már gasztroenterológus is, ma is voltunk orvosnál. Egyszer mondta az orvos hogy alkati is lehet. 3 hónapos és most 4700g. Remek étvágya van, sokat eszik 3 óránként. Anyatejes és tápszeres is volt,de már csak tápszert kap, mert nem volt elég tejem. Nem hiszik el, hogy már 3 hónapos, nincsenek nagy hurkái, nincs nagy pufi feje (tényleg bocsánat de mint a legtöbb mostani babának) és akkor egyből azt hiszik hogy ez abnormális. Volt a családban is hogy megkérdőjelezték hogy etetem,pedig nem olyan vékony mint egy etióp kisbaba. Egyszer annyira felidegesített egyik rokon, hogy mondtam neki hogy én meg azon csodálkozom sokszor hogy mennyire nagy babák születnek és milyen nagy duci fejük van már 3 hónapos korukra. Már előre tartok attól hogyha majd óvodás korában sem lesz kövér akkor megint hallgathatom az embereket arról hogy milyen jótápláltnak kellene kinéznie a gyerekemnek.

2019. márc. 12. 11:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 4740g-al született. Nem tehetek róla, genetika. A másik kettő is 4fél feletti volt.

Még nincs 2 éves, de 15 kg, akkora mint egy kiscsoportos ovis.

De tudod rohadtul nem törődök vele ki mit mond. Nálunk pont az a téma, hogy úristenmekkora! Ekkora. És? A tiéd meg akkora. Ha te tudod, hogy minden oké, akkor ne foglalkozz vele ki mit mond. Ha egészséges a babád, csak feleslegesen stresszeled magad.

2019. márc. 12. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen lesz sovány később, az én lányom koraszülött volt, kicsi súllyal, nagyjából 6 hónapos korára már átlagos súlyú volt, most 12 és fél kiló, 21 hónapos, a szomszéd kislány vele egyidős, 9 kiló, gondolom mindkettő normális, de nézz meg egy babasulykalkulátort a neten, ott láthatod, hogy milyen a babád súlya, a gyerekdoki egyébként úgyis figyelmeztet ha túl kicsi a súlya, másokkal meg nem kell foglalkozni.
2019. márc. 12. 13:20
 13/17 anonim ***** válasza:
52%
Az enyém 4500 született...
2019. márc. 12. 13:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha eszik rendesen és jókedvü akkor ne foglalkozz senkivel😁üdv egy duci baba anyukája😊
2019. márc. 12. 21:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Helyén kell tudni kezelni az ilyen beszólásokat. Bármilyen irányba tér el a babád az átlagtól, egyből jönnek az okoskodók. De ha minden tekintetben átlagos a babád, akkor is találnak valamit. Ez így ilyen embertipus. Igazából téged akarnak elbizonytalanítani. Ismered a kisnyuszi esetét a sapkával? Bármi gond van azt, te vagy a gyerekorvos foga kivizsgáltatni és nem a szomszéd Jolika véleménye alapján.
2019. márc. 13. 08:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi még úgy tanultuk, hogy az átlag csecsemő féléves korára duplázza meg a születési súlyát, és egy éves korára megháromszorozza azt. Tehát a 3000g-mal született kisbaba hat hónaposan "kell" 6 kg, és 12 hónaposan 9 kg legyen.

Valamint, hogy vannak gyerekek, akiknek eleinte meredeken nő a súlyuk, később pedig ez lelassul, másoké lassabban emelkedik, viszont ezt a tempót megtartják.

Az ismerősök közül válaszd ki az őszintén aggódókat, nekik mondd meg kedvesen, hogy rendszeresen jártok a gyerekorvoshoz és ő meg van elégedve a baba súlyfejlődésével, a szimplán belebeszélősöknek meg mondd amit akarsz. A "mi közöd hozzá"-tól, a legalább könnyebb fél éjszakákon át hurcolásznom"-ig.

2019. ápr. 9. 07:17
 17/17 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd meg ezt a linket. Jól látni, milyen nagy eltérések vannak egészséges kisbabák között. A grafikonok zöld vonala jelenti az átlagot. Ha a két narancssárga vonal közé esnek az értékek, akkor az átlagtól való eltérés nem jelentős. A fejlődés menete igazán fontos, ha a relatíve kis súlyú baba görbéje követi a szokásos menetet, nem kell különösebben aggódni.

2019. ápr. 9. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!