Az én kisfiam ma volt 1 hónapos. A kórházban azt mondták, hogy nem kell ot minden nap mosdatni elég minden másnap, mert koraszulott volt. Mikortól ajánlott minden nap furdetni?
Figyelt kérdés
2008. nov. 9. 19:09
1/9 anonim válasza:
Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám időben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha ő eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?
2/9 anonim válasza:
Szerintem ezt csak te döntöd el. Mi minden nap fürdünk, egyrészt azért, mert része a napi programjának, ezután mindig tudja h evés és alvás következik, másrészt pedig azért, mert nagyon élvezi a pancsizást. mi ezért is járunk babauszira.
3/9 anonim válasza:
Szia! Nekünk is koraszülött volt a babánk, de nem mondták, hogy emiatt ne fürdethetnénk minden nap. Általában kétnaponta fürdettük, de ennek nem volt semmi különösebb oka. Egyszerűen így alakult.
-Macska-
4/9 anonim válasza:
Erről voltak itt már nagy viták. Én minden másnap fürdettem a babámat amíg nem mászott, mert nem koszolta magát, így is megszerette a fürdést, de nem volt törés a rutinban akkor se, ha kimaradt. A bőrgyógyászok pedig tényleg azt mondják, hogy szárítja a bőrüket a mindennapi fürdés. Ettől még persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, egyik verzióval sem lehet semmi rosszat tenni.
5/9 anonim válasza:
Én az első naptól minden nap fürdetem, és a kórházban is minden nap vitték a babákat fürödni.
6/9 anonim válasza:
szerintem fürdesd minden nap mosdokenőccsel és akkor nem szárad ki a bőre sem. azért bukik, nyakába folyik a tejcsi szoval nem árt a locsi. a másik nagyon fontos hogy a baba megszok egy esti rituálét és onnan tudja h este van és utánna szopi/kajcsi és szunyálás
7/9 anonim válasza:
én minden nap fürdetem, de ha valami miatt elcsúszott a napi program (pl. fájt a poci és keveset aludt), akkor csak áttörölgetem meleg, nedves mosdókesztyűvel és irány az ágy. ha nagyon fáradt nem érdemes fürdéssel nyúzni, de a napi rutin-fürcsi egyébként nem árt.
8/9 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a válaszokat! Már én is rááltam a mindennapos furdetésre és a picúr a vízben meg sem nyikkan csak akkor sír, ha kiveszem a vízbol.
2008. nov. 11. 09:25
9/9 Mezei Bea válasza:
Azert mondjak mert a kora baba fazosabb altalaban Es Hamar kihulhet ha sokaig maceralod . De nem torveny . Nalam Az egyik lanyom fazok a masik megsul ikrek .. Korak.. Mindennap furdnenek . Csinalj jo meleget Nekik ha szeretned maszirozni kenegetni stb melegebbet mint Az atlagnal :) En 28 fokkal kezdtem a furdetest most 25-26 ba furdenek Igy Telen de ok mondjuk 28. Hetre szuletett kora babak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!