Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most néztem 1 műsort a téma...

Most néztem 1 műsort a téma az volt hogy egyes anyukák Újszülött kortól szobatisztaságra nevelik a gyereküket. Nektek mi a véleményetek erről? Egy újabb divathullám vagy hasznos és jó dolog?

Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 14:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én pártatlan vagyok, mert lehet jó, lehet nem:) Nem említették a riportban, de szerintem mindenki tudja,hogy ez még tényleg nem szobatisztaság, szerintem azok a nők akik a riportban voltak sem úgy értették, csupán erre nincs jobb szó:)

Én mindenesetre ha látnám is a babám arcán, akkor sem ültetgetném, mert így kényelmesebb. Lehet ezzel most kiverem a biztosítékot és lepontoztok, de így érzek és kész:)

Amúgy nem szeretem én sem a pelust, igyekszem én is minél többet pucér popóval hagyni,aztán mondjuk kocsiban is csak aláteszem a pelust, nem csomagolom be:) Szellőzzön mert ez tényleg jó neki:)

A riportra visszatérve és,hogy 2 éves kor körül jön az a tudatos visszatartás, én csak magamat tudom példának felhozni, ugyanis drága édesanyám engem valami nagyon jól nevelt még a textilpelenkák korában ('88ban) és én már egyévesen tényleg szobatiszta voltam. Mindig meséli,hogy azért azt még nem merte,hogy templomba visz egy évesen pelus nélkül.Látta rajtam,hogy hoppá pipi lesz és azt mondta,,hogy nyugodtan engedjem be, azért van ott a pelus:) De én mondtam,hogy nem és tényleg ki is tartottam egészen a végéig:)Tehát elvileg lehetséges ennyi idősen a szobatisztaság, ettől függetlenül én nem fogom kipróbálni:)

2010. júl. 2. 14:50
 12/21 anonim ***** válasza:
75%
Sztem ez gyerekkínzás. Szegény, az sem tudja, hogy miről van szó. 16 hós a kisfiam, engem is piszkálnak már, hogy miért nem bilizik már? Azért mert még nem érett rá, ezt szoktam válaszolni. Majd ha mutatja valami jelét, vagy szól, hogy kaki, pisi majd akkor bilizünk.Anyukám is ekkor kezdte nálam, 2 évesen jeleztem már, szóltam, és 2 hét alatt szobatiszta lettem, 1 hónap alatt pedig éjjelre is,.
2010. júl. 2. 15:06
 13/21 anonim ***** válasza:
61%
Édesanyám meséli, hogy már 10 hónaposan szobatiszta voltam, nem kellett balesettől tartani. Szerinte a textil pelenka okozta kényelmetlenséget elégeltem meg:). Az öcsémet is ő nevelte, mégis sokkal később lett szobatiszta.
2010. júl. 2. 16:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom 15hónapos.Nagyon okos,nagyon ügyes,de nem hiszem erre vevő lenne még.Engem nem érdekel ki mikor kezdi.De én akkor fogom kezdeni,mikor látom,hogy a babám megért rá.
2010. júl. 2. 22:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig írtóztam a szélsőséges dolgoktól, így pl. attól is kötözzem magamra a gyereket, mert Afrikában így csinálják.

Valószínű, hogy Indiában ez természetes dolog, de mi Európában élünk...azzal sem értek egyet, hogy két éves kora után azt állítják, hogy nem érett meg rá...vajon mi sem voltunk érettek a szobatisztaságra????

Nekem azt mondta anyám, tesóm, anyósom, hogy 1 éves kor után, ha pl. egy délutáni alvás után nincs pisi a pelusban, akkor meg lehet próbálni, hogy ráültetjük a bilire. Ha nem fél a bilitől, nem kezd el vele játszani, szépen belepisil, akkor már el lehet kezdeni. A gyerek nem csak szavakkal tud jelezni, hanem egyéb módon is, pl. mutatja, vagy hozza a bilit...stb. Én próbálom az arany középutat keresni, ha úgy látom, hogy elfogadja a bilit, és egyre többet érünk el sikert, valószínű, hogy megpróbálom elmagyarázni, hogy szóljon, hogy ha kell neki pisilni. Aztán lehet, hogy csalódni fogok, de szerintem ez is tanítás kérdése, ezzel még nem kínozzuk a gyereket, csak éppen nem újszülött korában kell kezdeni, hanem várni kell legalább egy évet, vagy ki tudja mennyit. Szerintem ehhez is ugyanolyan kitartás és következetesség kell, mint az önálló alváshoz, játékhoz, evéshez.

Számomra a kérdező által olvasott cikk ugyanolyan elrettentő, mint egy ismerősöm kislánya, aki az utcán odaszólt az anyjának amikor beszélgettünk, hogy kakilok, és elbújt egy oszlop mögé. Persze pelus volt rajta, és majdnem 3 éves....

2010. júl. 3. 07:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
bocs, nem cikk, hanem műsor...de teljesen mindegy:-))
2010. júl. 3. 07:24
 17/21 anonim ***** válasza:

Ez az egyik legújabb hóbort, unatkozó anyukáknak kiváló, hogy legyen miről diskurálni a játszótéren. Arról persze nem beszél, hogy egész nap lesi a gyermeket, hogy mikor van helyzet, s szalad vele a bilihez, hogy aztán dicsekedhessen, hogy nem használnak pelenkát.

Szerintem undorító, és sajnálom az ilyen gyerekeket. Később szorongó lesz, én nem tud majd nyugodtan wc-zni. :(

Pfuj.

2010. júl. 5. 07:46
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
itt az újszülöttekről volt szó, de a válaszolók nagy része büszke arra hogy a másfél évese még hírből sem ismeri a bilit, Wc-t... Hát, reméljük 3 éves korban nem ők fogják itt kérdezgetni, hogy hogyan is szoktassák le a pelusról gyerkőcöt...
2010. júl. 5. 08:30
 19/21 anonim ***** válasza:

07-02 14:47 vagyok

Az utolsó válaszadónak mondanám (A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.A válasz megírásának időpontja: ma 08:30)

Nem azt mondjuk, hogy nem ismeri a WC vagy bili fogalmát. Az én lányom is látta, hogy mi a WCre járunk pisilni. Ha akart felültettük stb. De nem erőltettük a dolgokat.

Nálunk is volt olyan, hogy pont belepisilt a bilibe, de ez szerintem csak véletlen volt.

Most 2,5 évesen viszont tudatosan megy a bilihez pisilni. Nem kell kérdezgetni, hogy kell pisilni? Játék közben felpattan és szalad a fürdőszobába.

Hétvégén vendégségben voltunk, felnézett, megkérdezte: WC hol? Kimentünk és szűkítő nélkül megkapaszkodott bennem és belepisilt a WCbe is.

Mostmár tudatosan nem pisil/kakil be. Szerintem ezt jelenti a szobatisztaság, nem pedig azt, hogyha fintorog, akkor rohanok és tartom a WC felé. Ezt a kismacskával/kiskutyával csinálja az ember.

2010. júl. 5. 08:59
 20/21 anonim ***** válasza:
a fiam 1 éves kora óta bilibe kakil, most 2 és WC-ben intézi már. Erőltetés nélkül sikerült
2010. júl. 5. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!