Az ujszülött körömapolasa a tema. Ti hogyan csinaljatok? Mikortol szabad? Jo az un. "baba csipesz", vagy van mas fajta is?
Szia!
Nekem már 15 hós a kisfiam, de leírom, hogy mi eleinte hogyan manikűröztünk:)
Mi Canadából kaptunk kifejezetten csecsemő körömreszelőt. Jópár hétig ezzel reszelgettük a körmeit. Annyira puha még ilyenkor a köröm, hogy könnyű reszelni. Próbáltam ollóval is, de akkor még nem ment, mert elhajlott a köröm.
Kb. másfél hónapos volt, amikor már erősebb volt a körme, és babaollóval vágtuk. Mi az esti fürdés előtt vágtuk mindig, de hallottam olyant, hogy tényleg alvás közben tudták csak levágni a körmöt.
Arra emlékszem, hogy eleinte csak a kezén nőtt a köröm, a lábánegy hónapig hozzá sem kellett nyúlni.
Akkoriban még könnyű volt a manikűr, pedikűr, de mostanság:) hát, közelharcot kell vívnunk:D
Szia!
Nekem 6 hetet mondtak, úgyhogy én akkor vágtam le a babának először, bár én szívem szerint levágtam volna hamarabb mert már akkora volt hogy szétkarmolta az arcát. Az egyik ismerősömnek meg már a kórházban levágták a kisbabája körmét.
Én akkor vágom mikor ébren van, nekem így könnyebb. A kezén babaollóval vágom a lábán meg baba csipesszel.
Szia nekünk azt mondták a kórházban, hogy 10napig nem szabad levágni a körmét, mert addig alakul ki a körömháza és előtte nagyon könnyen belevághatunk.
Gyakorlatilag én a 11-ik nap már le is vágtam és azóta is vágom kb heti egyszer, ha nem vágnám össze-vissza marná magát, és néha igy is megesik.
Tényleg jobb ha akkor vágod mikor alszik, mert akkor nem rángatja a kis kezét és nem vágsz bele, amúgy is ökölbe van pici mancsa :))))
Én pici körömvágóval vágom mert azzal amit neki vettem nem mentem semmire.
Remélem segítettem
Üdv egy 3,5hós fiucska mamija
Az én kislányomnak már megszületésekor akkora körme volt, hogy akár ki is lehetett volna lakkozni. Először nem mertem hozzányúlni, de 3 napos korára teljesen összecsikargatta a pofiját. Így egyszer öüsszeszedtem a bátorságomat és a saját körmömmel óvatosan lecsipkedtem. Akkor még könnyű volt, mert még nagyon vékony, puha volt a kis körme, olyan hártyaszerű. Pikk-pakk, gyönyörűen sikerült, a csecsemősök azt hitték, ollóval vágtam le. Apa mire behozta a baba-manikűrkészletet, addigra kész volt.
Azóta már nálunk is közelharc van, alvás közben képtelenség vágni, mert a kisasszony éberen alszik, mint az anyja:(, azonnal felébred. Én meg örülök, ha alszik:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!