Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 és 15 óra között nem...

11 és 15 óra között nem viszitek ki a szabadba a babátokat?

Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 12:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Reggel 10kor elsétáltunk a boltba,a babám kisbicikliben ült napernyősben és bevolt kenve.Mikor hazaértünk a diófa alatt pancsikolt 13óráig.Majd ebédre jött be,most alszik.Nagyon szeret kint lenni,bekenve árnyékban nem lesz baja.Nagy utra nem megyünk.
2010. júl. 2. 14:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Én meg megőrülök, mert nagyon szeretem a meleget. Inkább elviselem ezt az időt, mint a 17 fokot, mikor itt a szobában majd megfagyunk. De a sugaraktól én is félek. Ha a 11 órát nem is, de 12-15-ig nem nagyon szoktunk sétálni.

Délelőtt azért lemegyünk, bekenem a babám, néha pelust is dobok a lábára, persze nem marad sokáig rajta, próbálunk árnyékos helyen közlekedni. Vagy csak szimplán közértbe megyünk, csakhogy ne itthon üljünk.

Aztán 5-6 körül megyünk megint, de akkor már van, hogy az apja viszi, vagy megyünk az apja elé a munkahelyre....

De mikor nyaralni megyünk, megmondtam a páromnak, hogy nem fogok bent kuksolni a szobában 12-3 között... valamit ki kell találni, nem azért megyek a Balcsipartra, hogy bent újságot olvassak, vagy hallgassam a gyerkőc nyűglődését. Valószínűleg az utazóágyat is kirakom árnyékba szúnyoghálóval, és ott fogom altatni, ha ilyen idő lesz....

panelban lakunk, úgyhogy nekünk csak a nyaraláskor adatik meg a fa alatti pancsi... :o( Vagy néha itt az erkélyen.

2010. júl. 2. 15:21
 13/16 anonim ***** válasza:
De nem ám!
2010. júl. 4. 13:23
 14/16 anonim ***** válasza:

En sem. Mondjuk nalunk konnyu volt megoldani a dolgot, csak az alvasaval manoverezek. Az utobbi fel evben 9-10 kozott ebredt, a delutani alvasa 2kor kezdodott. Ez egyebkent sem volt jo nekem, mert igy este 10 korul aludt csak el, ami nekem mar keso van, szeretem, ha max fel 9ig agyban vannak a gyerekek, hogy a ferjemmel tudjunk kettesben is lenni.

Amiota meleg van, azota max fel nyolckor ebresztem, igy deltol van az alvas, 3kor ebresztem, azutan ebed.

Szoval igy kb nyolctol lehetunk az udvaron 11ig, majd fel negytol hetig.

Kikeruljuk a tuzo napot es a gyerek sem nyugos.

2010. júl. 4. 14:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Én kiviszem, ha ugy adodik. De szigoruan csak arnyekban. A figyelmeztetés is erre vonatkozik: napon nem szabad lenni.

Tehat a kozvetlen vizpart melletti homokvarepites varhat 4-5 oraig. Szunyokalni, jatszani stb. a friss levegon eros arnyekban, nagy fak alatt, napernyovel stb lehet. Mindig fenyvedokremmel!

Emellett nekem azt is javasolták, hogy ebben az esetben (ha kint kell lenni, es esetleg nap is erheti - mert mondjuk ide-oda maszkal) a fenyvedo kremen kivul jo, ha minel nagyobb testfeluletét ruha takarja (tehat konnyu, hosszu/rovid ujju polo, hosszu/hosszabb szaru nadrag - tiszta pucerkodas, vallpantos felso, felmeztelenkedes stb meg felarnyekban sem ajanlott a fenti idokben).

2010. júl. 4. 14:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk hatalmas, öreg diófa van a kertben, közvetlenül mellette más fák is, orgonabokrok, szőlőlugas stb., így odakinn még délben is majdnem jobb idő van, mint idebenn. Az árnyék garantált. Délig ha úgy adódik simán kinn vagyunk, a pancsolója, homokozója, hintája mind a fák alatt vannak, ebédelni is szoktunk kinn. Aludni viszont behozom. Bár szívesen alszik kinn babakocsiban, de kovács a szomszédunk, elég sok zaj átjön, sok az inger, nehezebben alszik el. Amkor kisebb volt, nem okozott ekkora gondot, most már 23 hós, az erős zaj zavarja.

Alvás után eszik, mire újra kimegyünk, garantáltan elmúlik 3 óra, inkább 4. Játszótérre ebben a hőségben 6 előtt nem megyünk.

Ha a városban van dolgom és babakocsival vagyunk, (leginkább délelőtti órákban) akkor se kapok szívbajt, ha nem érünk haza 11-re. Nekem rosszabb, a kicsinek van a babakocsin kupola, napernyő, mindig nálunk van a naptej, van uv-szűrős napszemüvege, napellenzős kis vékony sapija, szóval nem úgy tűnik, mintha nagyon zavarná a nap.

Nyaraláskor, strandoláskor van egy strandsátrunk, azzal tudunk árnyékolni, meg eleve csak olyan helyre megyünk, ahol van is árnyék, így olyankor sincs gond, csak azért nem fogunk hazajönni 11-kor, mert meleg van.

2010. júl. 4. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!