Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megveszitek a Rotavírus...

Megveszitek a Rotavírus elleni védőoltást? Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

2 hós a kislányom és van egy 3 éves fiam aki szeptemberben kezdi az ovit. Félek, hogy elkapja majd a közösségben ezt a betegséget és hazahozza a picinek. Úgy tudom kétféle oltás van 2 ill. 3 lépcsős. A 2 lépcsős mennyibe kerül? Mennyiért adja be az orvos, nálunk az a hír járja, hogy mégegyszer annyit elkér az orvos a beadásért mint amibe kerül az oltóanyag. Aki beadatta, annál hogy volt? Szájon át adják, de akkor a szülő miért nem adhatja be? Okozott az oltóanyag hasmenést vagy valamien panaszt vagy lázat?

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 2. 11:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"nem kérhet el 34.000- hogy beszúrjon egy tűt a gyerekbe...."

szájon át adják be. semmi tű.

nekünk semmi gondunk nem volt vele, szépen lenyelte, utána kb. egy napig kicsit nyomott volt, de kapott más oltást is ugyanakkor, szóval nem is bizos, hogy csak az okozta.

egyébként nekem valami 2x18e rémlik, de lehet, hogy patikafüggő.

mi (pontosabban az asszony, mert én alapból be akartam adatni) azért adattuk be, mert egy ismerősünk kisfia 2 hetet volt intenzíven a rotavírus miatt.

[link]

[link]

maga az oltás:

[link]

2010. júl. 2. 11:44
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
átvitt értelemben irtam ....
2010. júl. 2. 11:46
 13/22 anonim ***** válasza:
40%

Mi is most gondolkodunk rajta. Nekem is 9hetes mult tegnap a babám. A védőnéni azt mondta hogy nem muszáj beadatni,ha hány meg lázas,meg hasmenése van ugyis visszük a dokihoz(2lépcsőset adná be).Doki nénink meg javasolja...(Ő meg a 3asat) Szülők is mást mondanak.Nagymamám még pénzt is adna bele nehogy az ő első dédunokája beteg legyen,másik nagyi meg szeritn nem kell..

Mi se állunk ugy anyagilag hogy megvegyük. Ő még itthon van,tesója sincs akitől megkapná..

15-20ezerbe kerül mindkettő.Szerintem az gerinctelenség lenne hogy mégegyszer ugyanannyit elkérni egy szuriért mint amibe került. Én egyébként a kullancs ellenit és a bárányhimlő ellenit se adatom be neki. Szegényke ezt az első kötelezőt is rosszul viselte. 2órán keresztül sirt,szopi se nyugtatta meg:(((

Egyébként 2-3-4,3-4-5 és 4-5-6igy lehet a 3asat beadni. Nagyon nehéz kérdés.

(Szerintem nagy hülyeség..)

2010. júl. 2. 11:50
 14/22 anonim ***** válasza:

Ja... Doki néni azt mondta még hogy volt másik gyereke akinél vaciláltak a szülök. Náluuk ugy volt hoogy a 3részletet felosztották. Egyik felét anyai szülőt,másikat apai szülők,a 3at meg a gyerek szülei a fiatalok fizették.

S állitolag azért drága ennyire mert ha nem adják be akkkor meg a pelenka a drága meg amit a szülő kiesik a munkából... Ha kórházba kerül. Egyébként az én picimnek volt infuzió a fejében és azt is elég rossz volt látni.Cukra nem volt rendben:(

2010. júl. 2. 11:54
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
Nem adattuk be, anyagi okok miatt. De ha lett volna rá, akkor sem. A védőoltás csak 2 törzs ellen véd, a Rotának meg 40 valahány van, ha jól emlékszem. Így teljesen felesleges pénzkidobás. Költsd azt a pénzt a babára.
2010. júl. 2. 11:56
 16/22 A kérdező kommentje:
Úgy látom megoszlanak a vélemények. Tény, hogy nem csak a rota van, calici vírust is elkaphatja meg még ki tudja hány betegség van ami hányással-hasmenéssel párosul. A rokonságban van ovis kislány, de nem volt járvány náluk ebben az évben (pedig a közeli kórházban volt, mert osztályt is lezártak akkor). Szóval beadatnám is , meg nem is. Nehéz dönteni. De az biztos, hogy nálunk a körzetis orvos pénzt kér a nem kötelező oltások beadásáért -micsoda szemétség már- megvesszük a drága oltóanyagot, meg még az orvosnak is perkázzunk.
2010. júl. 2. 11:59
 17/22 anonim ***** válasza:

Mi beadattuk, nem volt 20 ezer darabja és szájon át adta be a doki, ingyen. 2 oltás volt eddig, szerintem nem lesz 3., de majd legközelebb rákérdezek.

Nekünk a doki javasolta egyébként.

2010. júl. 2. 12:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Kedden adattuk be a második, egyben utolsó adagot. Darabja 18.900 Ft. Az elsőnél mellékhatást nem tapasztaltunk, most azonban 2 napig nagyon nyűgös volt a babám.
2010. júl. 2. 12:03
 19/22 anonim ***** válasza:
Beadattuk.
2010. júl. 2. 12:13
 20/22 anonim ***** válasza:
60%
Nem adattam be, nem anyagi okokból. Azért, mert van 100 más hasmenéses vírus, ami ellen nem véd.
2010. júl. 2. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!