Titeket nem idegesítenek a vendégek?
Először is nyugi. Hidd el nem akarnak idegesíteni a vendégek, csak kiváncsi mindenki rád és a babára. Én ha vendégeket várunk, sem csinálom máshogy a dolgokat. Azért ne borítsd fel a napirendeteket...sem a babónak , sem neked nem jó! Vonulj félre a vendégektől ha ennie kell a babának. Nyugodtan vond be a párod az etetésbe ha segítségre van szükséged...a vendég meg várjon addig amíg eszik a picur.
Ha este akar jönni vki, és neked már gondot okoz, mond meg hogy ti már akkor fürdetek, vagy ahhoz készülődtök...hidd el a vendégek alkalmazkodni fognak hozzátok. TE ÍROD A JÁTÉKSZABÁLYOKAT:)
Remélem tudtam segíteni
Üdv: Egy 5 hós baba anyucija
Teljesen igazad van. Te ismered a babádat, te tudod milyen a napirendje! Beszéld meg a vendégekkel előre, amikor bejelentkeznek, hogy kéred a pontosságot, mert utánna füri van pl. Vagy nyugodtan mond meg, hogy a gyerek nyűgös, ha felborul a napirendje. Ha meg van olyan "kedves" ismerős aki ezt nem tartja be, vonulj félre a babával és ne foglalkozz velük, csak észre veszik magukat. Én így csináltam. Vagy egyszerűen mond azt, hogy később jöjjenek. Én nem engedtem kb. 2 hónapos korukig csak a nagyszülőket!
26 hetes
Nem a te hibád! A szopiztatás sztem is egy bensőséges dolog, ami nem tartozik a vendégekre (sajnos nekem csak 2,5 hóig volt tejem). Az első pár hónapban nálunk is "sáskajárás" volt. Szerencsére nekünk nagy a ház, én felmentem a hálóba és nem érdekelt ki van nálunk, oda senki nem jöhetett fel apán kívül. Én megmondtam mindenkinek, legyen az nagyi vagy más vendég, hogy nálam a baba az első és nem fogom a napirendjét felborítani senki kedvéért, igazodjanak ők a babához. Persze finoman, hogy ne legyen sértődés. Nem is volt probléma soha ebből :)
Szerintem ülj le beszélgetni a férjeddel és magyarázd el neki a problémádat. Ha szeret és kicsit is figyel rád és a babára, meg fogja érteni. Igenis kell olyan hétvége, amikor csak hárman vagytok és ne kelljen senkit körülugrálni.
Én biztos közöltem volna a vendéggel, aki 10 perccel a megbeszélt idő előtt szól, hogy később jönnek, hogy már ne is jöjjenek aznap, mert este már pancsi és alvás van...
Teljesen érthető.
Engem is idegesítettek.Főleg az,aki csak szó nélkül betoppant.A másik,amikor szoptattam és bent ültek és nézték.
Mondd el a férjednek,hogy mit érzel,hátha megérti.
Ne aggódj ez miatt! Mondd meg az uradnak, hogy mi jó nektek, hogyan szeretnéd. Ebből semmi baj nem lehet és sértődés sem. Amelyik vendég megsértődik az szégyellje magát.
Már az elején kikötöttem, hogy jöhet bárki, de a baba az első. Sőt! Amíg a férjem foglakozott a vendégekkel, mert éppen szoptattam, utána nem restelltem a baba mellé feküdni kicsit szunyókálni, ha éppen bealudt a pindur. :))) Írtózatosan fáradt voltam és ezt tudta a férjem is, így kihasználtam minden percet. Na bumm, vessen meg érte valaki.
A vendégeknek meg elég volt néhány perc szemrevétel.
Ne aggódj, jó babázást. :)
Nah akkor legalább nem vagyok egyedül. Szerencsémre a férjem magától lemondta a késő vendégeket a kiakadásom után :)
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem az lesz a legjobb megoldás, ha innentől nálam kell majd bejelentkezni mindenkinek és elmagyarázom majd, hogy miért kell pontosnak lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!