Tényleg olyan elképzelhetetlen, hogy ne legyen a gyereknek cumija?
Én sem adtam a gyereknek. 3 hónaposan rátalált az ujjára, de egy évesen teljesen elhagyta. Lassan két éves lesz, érthetően, tisztán beszél.
Míg cumis ismerősök gyerekei nem beszélnek, max hummognak. Meg amúgy is csúnya már egy 2-3 éves cumival a szájában.
Én is így voltam vele, nem is vettünk neki, de kaptunk hármat, amiről anyukám tudott.. egyszer mikor iszonyatosan ordított màr règóta a baba már anyám vérnyomása is az egekben volt, elkezdett velem veszekedni, hogy hozzam már azt a rohadt cumit! Kb 1 hónapos volt ekkor, 2,5-3 èves kora között vált meg tőle, úgy rákapott. Cumisüveg meg sajnos a kórházban is kellett már, mert alig volt tejem ès pótlás kellett neki.
A 2. babánál készültünk 1-1 cumival ès cumisüveggel, az utóbbit kb 5x használta, ebből csak 2x volt benne tej, a többinél víz, cumit meg abszolút elutasította.
Szóval nem lehetetlen, de jobb készülni szerintem 1-1 darabbal, sosem lehet tudni
Minden gyerekemet igény szerint szoptattam . Ennek ellenére négyből 2 az ujját szopja, egy cumizott, egy pedig semmit.
Ezerszer inkább a cumi mint az ujjszopás.... a cumit el lehet tenni , ki lehet dobni stb. de a keze mindig ott van, egy kín mit élünk át...anagylányom 9 éves múlt, fogszabályzásra szorul mert durván eltorzult a felső fogíve. A kisebb lányom még "csak" 4 éves de ő is szopja sajnos ...
A fiam 3 évesen odaadta a Télapónak a cumit, egy év múlva nem mondta meg a fogorvos hogy ő cumizott volna.
Az enyém sem cumizik. Én is úgy álltam neki, hogy az enyém aztán soha. Próbálkoztunk vele, volt, hogy el is fogadta, de nem kell neki. Néha jó lenne, de tudom, hogy később sokkal nehezebb elvenni tőle, és én is csúnyának tartom, hogy ott a nagyobb gyerekek szájában a cumi.
A cuminak, és az ujjszopásnak is van előnye-hátránya. Ha már akkora lesz, hogy kúszik-mászik, játszik, azt nem lehet félkézzel, muszáj lesz kivenni a kezét a szájából, míg cumival ezeket mind-mind lehet. Én örülök, hogy nem cumista a babám.
Nem adtam
neki se cumit se cumisuveget.Az ujjara se szokott ra,mert igenyszerint ciciztettem.
Mindhárom gyereknek vettem cumit, megpróbáltam, nem kérték. Erőltetni nem fogom.
Az ujjukat addig szopták, amíg elkezdtek mászni. Onnantól nem megy egyszerre a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!