Másnál is kínkeserves az esti elalvás? 11 hónapos.
"Fürdés , kb 1 óra játék , vacsora , és felélénkül még kb 2 órat fenntvan nyöszörög , dörgöli a szemét."
Ja igen..a sorrend nem jó.
Először is napközben mennyit alszik és hányszor.
először jól kijátszani magát, vacsorázni fürödni és szépen alszikálás...
megfürdik jól bekajál játszik persze hogy tele pocakkal játékkal felélénkül és nem akar aludni.
A sorrenden változtas,mikor és mennyit vacsorázik az sem mindegy, ..ne legyen megterhelő már estére az étkezése..
ennyit tudok javasolni
Nálunk fürdés után nincs játék! Megissza a tápszert, utána fogmosás és megy aludni. Ha valami miatt korábban megfürdetjük, vagy esetleg fürdés után még nem álmos annyira, hogy le is rakjam (bár ez ritka), akkor csak valami kis nyugodt dolgot csinálunk, mondjuk mese olvasás vagy ő nézegeti a könyveket, vagy valami ilyesmi, de mondom ez nagyon ritka.
Én már fürdés előtt is hangolom kicsit az estére, próbálunk kicsit elcsendesedni, lenyugodni.
Ezt egészen újszülött kora óta igyekszem így csinálni. Most két és fél éves, szerencsére nagyon jó alvó, este kb 5perc alatt elalszik.
Nálunk van fürdés után játék. De az én fiam 6-7 óra körül fürdik és 9-kor fekszik, őt a fürdés pörgeti fel. Reggel hat fél hét közt kel és délben alszik 2-3 órát. Most már hogy később sötétedik ismét délelőtt délután séta, motorozás. 16 hónapos, ugyanígy volt 11 hónaposan is, a motort leszámítva.
De úgy tűnik a gyermekednek más fog bejönni. Én is a fürdés játékot cserélném föl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!