Miért baj, ha nem hatalmas a fiam? Miért nem hiszik el, hogy tényleg az igazat mondom?
Ma voltunk vásáron, és keresztelő ruhát akartam nézni a fiamnak. Kérdezte az eladó, hogy mennyi idős a kicsi. Mondtam, hogy 9 hónapos. Akkor a 86os ruhát mutatná. Mondtam, hogy az ránk nagyon nem lesz jó, mert ő még csak 68as ruhákat hordja. Teljesen ki volt akadva, hogy ne mondjak már ilyet, az ki van zárva, hogy 9 hónaposan még csak 68cm legyen, biztos nem jól tudom. Épp mielőtt elindultunk, akkor mértem le, de egyébként is az összes ruhája 68as. Aztán mutatott ott nekem egy ruhát, és hozzátette, hogy ez egy 68as ruha, csak hogy anyukát jól kiakasszam, és biztos, hogy ez nem jó a gyerekre. Erre én mondtam, hogy pedig ez biztos, hogy jó rá, de köszönjük szépen, megyünk tovább...
Nem tehetek róla, hogy ekkora. Súlya sem hatalmas (7,5kg körül van), ő ilyen. Pedig sokat eszik. Rengeteget mozog, egész nap a házban kotor, bejár mindent.
genetika
senkinek semmi köze - jól tetted !
akinek nem tetszik ne tegyen megjegyzést ... mert azt mindig tudnak - túl nagy, túl kicsi, bezzeg az én ....
gondolom Te se vagy egy skandináv óriás és a férjed se kosaras ezvan..
Az én kislányom 14 hónapos, 9 kg és 81 cm. Még a legtöbb ruhája 80-as méret, egyik-másik 86-os.
Magasnak és nyurgának találom a kortársaihoz képest, talán vékonyka is. De nem tudok, mit csinálni, ő ilyen.
Némely üzletben is nagyon általánosítanak a méretet illetően. 1 évesnek nézegettem ruhát és egyből a 86-ost mutatta. De az még akkor nem volt jó.
A vásári árus néni is eléggé el lehetett tájolódva...86-os semmiképp nem a 9 hónaposok mérete, szerintem.(Tisztelet a kivételnek.)
Szia!
A kislányom ennyi idősen 74-es ruhákat hordott, kb. 8 kg volt. A kisfiam pont most töltötte be a 9 hónapot a 68-as méret már kicsi a 74-es még nagy. Szerintem nem nagyon lehet több 8 kilónál. Mindenki azt mondja milyen nagy baba. Én persze tudom, hogy vannak nála jóval nagyobbak, de teljesen jól néz ki, van rajta husi is, de nem az a pufi típus. Én még nem hallottam 9 hónapos gyerekről, aki 86-os ruhát hordott volna. A lányom tényleg magas a többi vele egykorú gyerekhez képest, most 2 éves és 92 cm körül van. A 86-os méretet a télen hordta.
Tojd le, aki ilyet mondd! Nincs 2 egyforma gyerek, kislányom 21 hónapos 84 cm és 10,5 kg. 86-os méretet hord. Nincs ezzel semmi baj, én is megkapom 1-2 ismerősömtől, hgoy jajj de vékony, jajj, de kevés a súlya, bezzeg az ő gyereke fiatalabb, mégis nehezebb... Az enyémnek legalább, majd nem kell állandóan számolnia a kalóriákat, meg fogyóznia :)
Férjem is én is vékonyak vagyunk, az lenne a fura, ha a kislányunk egy debella bella lenne :)
Jó egészséget mindenkinek!
Az én lányom 16hónapos, 9120gr és 76 cm.
Minket is sokszor piszkálnak hogy törpe,meg miért ilyen kicsi stb... Én azt szoktam mondani hogy a jóból keveset,kicsit adnak.. :o)))
OFF:
Annyira átérzem amit írtál, én pont így voltam. Mikor megszületett a picim 2350g-al 33 hétre, akkor szembesültem vele, hogy egyetlen ruha sem lesz rá jó amit vetettem, és nincs mibe hazahozni. Még a koraszülött osztályon volt a lányom én meg a mamaszállón laktam, és közölték, hogy holnap hazavihetem. Nagy örömmel hívtam a férjem, hogy jöjjön értem és gyorsan mennyünk vegyünk a gyereknek ruhát. Csak a Tesco volt már nyitva és a kinti üzletsorban van egy bababolt. Oda bementünk és mondtam, hogy 50-es ruha kellene. Az eladó erre" Úr Isten az koraszülött méret, Kinek kellene???"
Mondtuk hogy a mi pici babánknak kellene.
Én akkor teljesen... nem is tudom, kiakadtam, összetörtem.
Már hiába mutogatott ez meg azt, meg próbált nyalni, kijöttünk.
Szóval ne foglalkozz ezzel, annyi bolt van már ahol nem kérdőjelezik, meg hogy neked mekkora a gyereked, örülnek ha bemegy valaki.
Nem kicsi a fiad, mért kellene minden gyereknek 12 kilónak lenni ennyi idősen? Örülj annak, hogy egészséges.
Az én lányom pedig 19hónapos lesz 6.-án,10kg és 76cm!
74-80-as ruhákat hord!
AKkor ő meg törpe???
Megertelek.Minekt mindig az ellenkezojevel piszkalnak :S
A fejem 2 meteres en meg 180 cm vagyok.A lanyunk 4.5 honapos es 73cm hosszu es majdnem 9 kilo.
Mindenki azt mondja, hogy nem letezik, hogy ennyi idos aki melatja.
Pedig en hatarozottan emlekszem mikor szultem :D
Igaza van az egik valaszolonak.Semmi nem jo.Ha kicsi azert ha nagy azert :)
Köszönöm a válaszaitokat.
Kedves 3. Nem mondtam, hogy gond, hanem azt mondtam, hogy egy nő teljesen hülyének nézett, mert a 9 hónapos fiam 68as ruhát hord. És biztos, hogy nem jól tudom. Tehát nem hitte el, hogy igazat mondtam, mert hogy 9 hónaposan nem lehet szerinte 68cm a gyerek...
Persze, hozzáteszem, hogy a környezetünkben rengeteg az "óriásbébi", aki 3-4 hónaposan már 6-7 kg. Na, azoktól az anyukáktól is ki tudok még akadni, hogy az én fiam milyen kicsi, pedig már mennyivel idősebb, mint az övéké... Mintha én tehetnék róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!