Mit tanácsoltok, mit tegyek? 4 és fél hónapos fiamat ölben altatjuk vagy cicin alszik el, majd óvatosan berakjuk a kiságyba és alszik mint a bunda.
Nálunk a rota elleni oltás nem okozott kellemetlenséget, de olvastam a tájékoztatóján, hogy nyűgösebb lehet tőle a baba.
Ha felriad, próbáld meg, hogy simogatod a hátát, dúdolsz neki, lehet, hogy elég neki a jelenléted és megnyugszik, aztán visszaalszik. Ha nem, akkor persze ölben megnyugszik, de cicire ne tedd vissza.
Nálunk a babazene is nagyon bevált. Kicsit elálmosította
a lányomat, beraktam az ágyába, egy kis nyöszörgés után magától elaludt. Most már teljesen egyedül alszik, sőt, ölben nem is tud elaludni. Kényelmesebb az ágyikója.
Egyébként az is lehet, hogy ezentúl nem fog elaludni szopi után. Gyakran csapott be engem is a lányom, bealudt cicin, letettem, azonnal felébredt. Kicsit játszott, elfáradt és utána aludt csak.
Figyeld meg, próbálkozz, aztán kiderül.
Valószínű hogy az oltás okozta "trauma"miatt ragaszkodik jobban (bár ugye ez nem szuri!De biztos furcsán érzik magukat utána!
Nálunk amúgy mindig ez ment a cicin elalvás!Ha megriadt nálunk csak kicsit kellett megölelnem (persze úgy hogy kivettem)ÉS mikor elpilledt betettem az ágyába!8 hós és a mai napig együtt elalvás van,majd viszem az ágyába,mert közöttünk meg utál aludni,kiskora óta dobálja magát és látványosan szenved!Szóval nálunk működik!Kb két hónapja csinálja ha már nem éhes akkor elfordul odatolja a popsiját,hogy összeérjünk és úgy alszik el!Nagyon édi!Utána simán átviszem és alszik!Szóval nekem ez így tökéletes,nem bánom hogy nem tud még egyedül elaludni!Egész nap mozog,kúszik,felfedez,legalább este meg a nappali alvásoknál hagy ölelgessem egy kicsit! :)
A Rota megzavarhatja a pocijukat, attól lehet kicsit nyugtalan. De tényleg el kell döntened, hogy mit szeretnél. Ha azt hogy egyedül aludjon el, akkor most el lehet kezdeni, ilyenkor nem kivenni, csak simogatni, nyugtatni, beszélni hozzá, kimenni. Aztán ha újra nyűgizik akkor visszamész hozzá, nyugtatgatod, stb.
Viszont ha szeretnéd még továbbra is ölben altatni, akkor miután elaludt (vagy úgy tünik) még várj 20 percet az ágyba rakással, ennyi idő kell nekik míg mély alvásba esnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!